Επιδρομή κουκουλοφόρων στο Αριστοτέλειο

Επιδρομή κουκουλοφόρων στο Αριστοτέλειο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αντίποινα» στη στάση της ηγεσίας του ΑΠΘ κατά της κατάληψης του campus του ιδρύματος από περίπου1.500 αγνώστους, θεωρείται η χθεσινή επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι περίπου 15 κουκουλοφόροι μπήκαν στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ και με σφυριά έσπασαν τα τζάμια του ισογείου και δύο ATM τραπεζών, ενώ έριξαν και μπογιές στους τοίχους. Εκείνη τη στιγμή –η επίθεση κράτησε περίπου πέντε λεπτά– μέσα στο κτίριο υπήρχαν περίπου 100 άτομα, τα οποία τρομοκρατήθηκαν. Ευτυχώς, από την επίθεση των κουκουλοφόρων δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο οι κουκουλοφόροι άνοιξαν τους πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να διαρρεύσει το τοξικό υλικό και οι παριστάμενοι να αναγκασθούν να εκκενώσουν το κτίριο. Η διοίκηση του ΑΠΘ ενημέρωσε ήδη προφορικά τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, όπως άλλωστε είχε κάνει –κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου, και με γραπτό αίτημα ζητώντας προστασία– και για την κατάληψη του campus από τους 1.500 αντιεξουσιαστές, όπως δήλωναν, της οργάνωσης «No Border Camp Thessaloniki 2016».

Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο αναπληρωτής πρύτανη Ερευνας και Συντονισμού, Θεόδωρος Λαόπουλος, οι ζημιές από την κατάληψη του campus υπολογίζονται σε 40.000 ευρώ. Πάνω από 20 σπασμένες πόρτες και λουκέτα, γκράφιτι παντού, βρώμικοι χώροι ήταν η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν χθες καθηγητές του ιδρύματος.

Επίσης, εντυπωσιάζουν τα επιμέρους στοιχεία που ανακάλυψαν οι καθηγητές. Ενδεικτικό είναι ότι οι οργανωτές του «No Border Camp» κατάφεραν να κάνουν εκτροπή στο σύστημα υδροδότησης των WC του 1ου ορόφου του κτιρίου της Νομικής Σχολής, προκειμένου να διοχετεύεται νερό στον χώρο των μαγειρείων των κατασκηνωτών μπροστά από τη Σχολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή