Βόμβα σε σπίτι δικαστή του «Noor One»

Βόμβα σε σπίτι δικαστή του «Noor One»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος τρομοκρατών έγινε χθες εφέτης δικαστικός που συμμετέχει στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One», το καλοκαίρι του 2014. Χθες το μεσημέρι παρέλαβε στο σπίτι του, στον Υμηττό, δέμα-βόμβα, το οποίο εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. Στο εσωτερικό του υπήρχε εκρηκτική ύλη και μηχανισμός πυροδότησης, ενώ οι δράστες είχαν τοποθετήσει στο δέμα ξυράφια και βίδες ώστε να προκαλέσουν τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες.

Ειδικότερα, το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα ήταν τοποθετημένο μέσα σε φάκελο μεγέθους Α4 και ως αποστολέας αναγραφόταν καθηγητής πανεπιστημίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δικαστικός δεν αναγνώρισε τα στοιχεία του ατόμου που υποτίθεται πως είχε ταχυδρομήσει τον φάκελο και έκρινε το δέμα ως «ύποπτο». Φέρεται μάλιστα να διαπίστωσε ότι από το εσωτερικό του προεξείχε καλώδιο που παρέπεμπε σε εκρηκτικό μηχανισμό. Ειδοποίησε την αστυνομία και στο σπίτι του έσπευσαν πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Διαπίστωσαν ότι πράγματι στο εσωτερικό του φακέλου υπήρχε αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούμενος από μασούρια – αυτοσχέδιες κροτίδες με εκρηκτικά, μηχανισμός πυροδότησης καθώς επίσης ξυραφάκια και βίδες προκειμένου –σε περίπτωση έκρηξης– να τραυματιστεί σοβαρά ή ακόμα και θανάσιμα ο δικαστικός.

Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν ότι το δέμα-βόμβα είχε ομοιότητες με αντίστοιχο που είχε ταχυδρομηθεί στις αρχές Ιουνίου στη δικαστικό Ισιδώρα Πόγκα, η οποία –μεταξύ άλλων– με την ιδιότητα της προέδρου του δικαστικού συμβουλίου είχε εξετάσει και απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συντρόφου κατηγορουμένου για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνες της Φωτιάς». Οι δράστες είχαν –και τότε– κρύψει σε κούφιο βιβλίο τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελείτο από μασούρια με εκρηκτική ύλη, μπαταρίες και αυτοσχέδιους πυροκροτητές. Οπως και στο χθεσινό περιστατικό, η κ. Πόγκα είχε αντιληφθεί ότι το δέμα ήταν ύποπτο και είχε ειδοποιήσει εγκαίρως την ΕΛ.ΑΣ. Για την υπόθεση δεν είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Χρήστος Τσάκαλος είχε δημοσιεύσει πρόσφατα κείμενο στο οποίο έκανε αναφορές τόσο στην αποστολή των δεμάτων-βομβών όσο και στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του «Noor One».

«Στάλθηκε πακέτο-βόμβα σε δικαστικό που είχε απορρίψει αίτηση αποφυλάκισης συγγενούς των συντρόφων της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”» ανέφερε στο κείμενό του, αναφορικά με την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην κ. Πόγκα, ενώ η αναφορά του στην υπόθεση του «Noor One» είχε ως εξής: «Οι δικαστικές αποφάσεις συμμορφώνονται με τα κέντρα εξουσίας (π.χ., υποθέσεις Βγενόπουλου, Μπόμπολα, Μαρινάκη, Siemens, Noor 1 κ.λπ.), όμως αποκτούν και τις εντάσεις του προσωπικού ταμπεραμέντου του κάθε δικαστή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή