Τα 20 εκατ. θα ζητηθούν εκ νέου από τον «Ελληνα Εσκομπάρ»

Τα 20 εκατ. θα ζητηθούν εκ νέου από τον «Ελληνα Εσκομπάρ»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά προκάλεσαν καταγγελίες για «ύποπτους» χειρισμούς στην υπόθεση του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για μεταφορά 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος «Africa 1» τον Ιούλιο του 2004. Αρμόδια δικαστική πηγή χαρακτήρισε την ανάκληση της ποινής των 20 εκατ. ευρώ που του είχε επιβληθεί «διαδικαστικό ζήτημα» και διευκρίνισε ότι τα χρήματα πρόκειται να γίνουν εκ νέου απαιτητά.

Σύμφωνα με καταγγελίες που ερευνώνται από αρμόδιες ελεγκτικές – διωκτικές αρχές, αρχικά η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας και στη συνέχεια η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά προχώρησαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2016, αντίστοιχα, στην ανάκληση της ποινής των 20 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στον Αλέξανδρο ή «Αλέκο» Αγγελόπουλο. Οπως παρουσίασε χθες η «Κ», στις 30 Μαρτίου η Εισαγγελία της Αθήνας εξέδωσε απόφαση με την οποία διέτασσε την «ανάκληση βεβαίωσης χρηματικής ποινής» με το αιτιολογικό ότι η επιβολή της συγχωνεύτηκε με απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά και άρα αρμόδια για την επιβολή της ποινής ήταν η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά. Τέσσερις μέρες αργότερα και η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά προχώρησε σε ανάκληση της χρηματικής ποινής ζητώντας από τη ΔΟΥ Κατερίνης (όπου ανήκει ο Αγγελόπουλος) να άρει τη δέσμευση ακινήτων, λογαριασμών και μετοχών του 52χρονου.

Πάντως, πηγές από την Εισαγγελία του Πειραιά χαρακτήρισαν χθες «διαδικαστικό θέμα» την ανάκληση της χρηματικής ποινής και διευκρίνισαν ότι ο επονομαζόμενος και «Ελληνας Εσκομπάρ» θα κληθεί εκ νέου να πληρώσει την ποινή των 20 εκατ. ευρώ. Νομικοί κύκλοι προσέθεσαν ότι ο Αγγελόπουλος θα κληθεί να πληρώσει τα 20 εκατ. ευρώ αφού πρώτα εκτίσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε πρωτόδικα για τη μεταφορά των 5,5 τόνων κοκαΐνης το 2004. Ο 52χρονος είχε αποφυλακιστεί τον Ιούνιο του 2015, έπειτα από 11 χρόνια κάθειρξης χάρη στην απόφαση, το 2011, του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που «έσπαγε» τα ισόβια μετατρέποντάς τα σε κάθειρξη 22 ετών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Επί της συγκεκριμένης απόφασης, ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει αναίρεση στον Αρειο Πάγο που με τη σειρά του απέρριπτε τα ελαφρυντικά και «αναβίωνε» την πρωτόδικη ισόβια καταδίκη του Αγγελόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή