Στο στόχαστρο κουκουλοφόρων οικία Φλαμπουράρη και γραφεία ΣΥΡΙΖΑ μετά τις «εκκαθαρίσεις» στη Θεσσαλονίκη

Στο στόχαστρο κουκουλοφόρων οικία Φλαμπουράρη και γραφεία ΣΥΡΙΖΑ μετά τις «εκκαθαρίσεις» στη Θεσσαλονίκη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων φαίνεται πως έχει προκαλέσει η προχθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει προκαλέσει και σημαντικές εσωτερικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής καταγράφηκαν δύο επιθέσεις κατά γραφείων του κυβερνώντος κόμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στα Εξάρχεια, έξω από το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 4 το πρωί, ομάδα περίπου 15 ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν με πέντε βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από την οικία του υπουργού Επικρατείας, στην οδό Βουλγαροκτόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τέταρτη φορά που το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη γίνεται στόχος, καθώς τον Ιούνιο είχε σημειωθεί και πάλι επίθεση κατά αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο και τον Νοέμβριο του 2015, είχαν εκτοξευθεί μολότοφ κατά του κτιρίου. 

Παράλληλα, επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Δρυώπων 13 στα Πετράλωνα, αλλά και στην Καλαμαριά, επί της οδού Ξενοφώντος και Τριανταφυλλίδη, όπου άγνωστοι, χρησιμοποιώντας σφυριά και σιδηρολοστούς, προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες.

Προβοκατόρικες ενέργειες χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του τις επιθέσεις και επισήμανε πως αποσκοπούν «στη συντηρητικοποίηση των αντανακλαστικών της κοινωνίας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Οι βανδαλισμοί από  αυτόκλητους “εργολάβους” του κινήματος δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική διαμαρτυρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε εκβιάζεται, ούτε τρομοκρατείται από μαφιόζικες πρακτικές.»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή