Απάντηση Φίλη: «Ψεύδη και ανακρίβειες»

Απάντηση Φίλη: «Ψεύδη και ανακρίβειες»

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ψεύδη και ανακρίβειες κάνει λόγο ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, σε απάντησή του σχετικά με το νέο καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και διαχείρισης του εκπαιδευτικού τους προσωπικού.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου υποστηρίζεται ότι το άρθρο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή δεν έχει σχέση με την κριτική που ασκείται.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να πραγματοποιούν οποιαδήποτε εκπαιδευτική δράση πέραν του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος «με μία προϋπόθεση: να τη δηλώνουν,  ώστε,  το Υπουργείο Παιδείας να ελέγχει τα τυπικά προσόντα των διδασκόντων και τους όρους εργασίας τους, προκειμένου, να χτυπηθεί η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή».

Επίσης, σημειώνεται στην ανακοίνωση, το άρθρο δεν αφαιρεί τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να απολύουν εκπαιδευτικούς «με μία προϋπόθεση που ισχύει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη: Να αιτιολογούν επαρκώς την απόλυση». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή