Πυρκαγιές σε Αττική, Μάνη, Εύβοια και Ρέθυμνο

Πυρκαγιές σε Αττική, Μάνη, Εύβοια και Ρέθυμνο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη από το μεσημέρι του Σαββάτου σε Αττική, Μάνη και Εύβοια.

Μάχη με τις φλόγε δίνουν οι πυρεσβέστες αυτή τη στιγμή στη Βόρεια Εύβοια. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση της περιοχής Φαράκλα και αυτή την ώρα έχει φτάσει νότια της Λίμνης Ευβοίας, αν και εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται αυτή την ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια», τόνισε o κ. Τόσκας.

«Μέχρι τη δύση του ηλίου έξι αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα και 120 πυροσβέστες, από την Ανδραβίδα, την Καρδίτσα, τη Λαμία, την Αθήνα και τον Πειραιά, έκαναν ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο στόχος είναι τώρα τη νύχτα οι χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί προς τα νότια, στο όρος Καντήλι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 44 ατόμων και τμήμα 30 στρατιωτών, 2 υδροφόρα οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Εξάλλου, φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Ερυθρές Αττικής με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί και στο πύρινο μέτωπο να επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, τρία οχήματα ΟΤΑ, τρία βυτιοφόρα και τέσσερα ελικόπτερα. Σύμφωνα με ανάρτηση του Πυροσβεστικού Σώματος στο Twitter, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Στην περιοχή Προσήλιο του δήμου Ανατολικής Μάνης, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα,12 πεζοπόρο και τέσσερα πεζετελ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές και αυτή τη στιγμή έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Τελος, πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι στην περιοχή Σαχτούρια Ρεθύμνου.

Οι φλόγες έχουν αποτεφρώσει έκταση με χορτολιβαδική βλάστηση, ενώ μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τον οικισμό του Αγίου Παύλου, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς και προς τις Μέλαμπες.

Στην περιοχή επιχειρούν 40 Πυροσβέστες με 15 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρα, καθώς και υδροφόρες ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Γιάννη Μαραγκάκη, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Ρέθυμνο και Χανιά, ενώ το έργο της πυρόσβεσης θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή