Συνέχεια στις επιθέσεις με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια στις επιθέσεις με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκωση και διάχυση του κύματος βίας που ακολούθησε την εκκένωση των τριών καταλήψεων αντιεξουσιαστών στη συμπρωτεύουσα παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μέσα σε λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες καταγράφηκαν επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην Αττική καθώς και στις εγκαταστάσεις της τεχνικής εταιρείας στη Θεσσαλονίκη που έχει αναλάβει την κατεδάφιση του μέχρι πρότινος υπό κατάληψη κτιρίου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος». Ταυτόχρονα, οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγουν έρευνα για ένοπλη επίθεση εναντίον κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγάζονται μεταξύ άλλων τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικού.

Τα περιστατικά έρχονται να προστεθούν στο μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας εναντίον και πάλι γραφείων του κυβερνώντος κόμματος και της αστυνομικής φρουράς του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια. Ειδικότερα, η χθεσινή, οργανωμένη καταδρομική επίθεση σε γραφεία τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου 25 λεπτά, στις 3.30 π.μ., δίχως προσαγωγές ή συλλήψεις. Σ’ αυτό το διάστημα κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές με πέτρες και καδρόνια σε τρία γραφεία τοπικών οργανώσεων του κυβερνώντος κόμματος, ενώ πέταξαν βόμβες μολότοφ στα γραφεία των ΑΝΕΛ. Στις 3.05 π.μ., επιτέθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου 54 στα Εξάρχεια, στις 3.25 στην οδό Ιφιγενείας και Αριστείδου 114 στην Καλλιθέα και στις 3.30 στη συμβολή των οδών Αγίας Ζώνης και Λέλας Καραγιάννη στην Κυψέλη. Σχεδόν ταυτόχρονα, άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ στην είσοδο των κεντρικών γραφείων των ΑΝΕΛ στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με τη Χαροκόπου, η οποία ανεφλέγη στα μεταλλικά ρολά του κτιρίου χωρίς να προκληθούν φθορές. Στον απόηχο των παραπάνω, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική έδωσε εντολή – οδηγία στα πληρώματα της Αμεσης Δράσης και της Ασφάλειας που περιπολούν στη διάρκεια της νύχτας να επιτηρούν τα πάνω από 100 γραφεία τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη, άγνωστοι πυρπόλησαν τα ξημερώματα της Κυριακής τα γραφεία της τεχνικής εταιρείας στην οποία ανετέθη η κατεδάφιση του μέχρι πρότινος κατειλημμένου από αντιεξουσιαστές κτιρίου του ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Ευκαρπία. Οι δράστες περιέλουσαν το εσωτερικό των γραφείων με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας φιάλες υγραερίου. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, στο μεταξύ, ερευνά περιστατικό ένοπλης επίθεσης σε κτίριο στο Κολωνάκι όπου μεταξύ άλλων στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού. Το περιστατικό αποκαλύφθηκε χθες νωρίς το απόγευμα, όταν υπάλληλος χρηματιστηριακής εταιρείας που βρίσκεται στον 4ο όροφο του κτιρίου εντόπισε οπή από σφαίρα στο τζάμι και ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. Αυτοψία στον χώρο πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Εκτός της οπής, στο εξωτερικό τζάμι βρήκαν ίχνη από βολίδα σε γυψοσανίδα στο εσωτερικό των γραφείων, καθώς και δεύτερη οπή από σφαίρα στα τζάμια του 3ου ορόφου, όπου στεγάζονται τα γραφεία ιδιωτικής εταιρείας εμπορίας ρούχων. Καθώς δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες, εκτιμάται ότι το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, με πιθανότερο στόχο της επίθεσης τα γραφεία της πρεσβείας στον 5ο όροφο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή