«Είμαι μουσουλμάνος και αμαρτωλός, ζητώ από το Χριστό να με συγχωρέσει»

«Είμαι μουσουλμάνος και αμαρτωλός, ζητώ από το Χριστό να με συγχωρέσει»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για προσπάθεια προσηλυτισμού Μουσουλμάνων  από Χριστιανούς εθελοντές  στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας στη Λέσβο κάνει λόγο δημοσίευμα του βρετανικού Guardian.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο, στο «κακόφημο» κέντρο της Μόριας έχουν γίνει τουλάχιστον δύο απόπειρες προσηλυτισμού τους τελευταίους μήνες, με εθελοντές να μοιράζουν  αντίγραφα του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου, μεταφρασμένου στα Αραβικά.

Σημαντικές είναι οι κατηγορίες που αφορούν στη διανομή  δηλώσεων με  τις οποίες Χριστιανοί φέρονται να ζητούν από τους μ0υσουλμάνους της Μόριας να υπογράψουν την αλλαγή πίστης τους.

Μια από τις δηλώσεις που βρέθηκε στην κατοχή του Guardian γράφει:

«Ξέρω ότι είμαι αμαρτωλός… Ζητώ από τον Χριστό να συγχωρέσει τις αμαρτίες μου και να μου χαρίσει αιώνια ζωή. Επιθυμία μου είναι να λατρεύω και να υπηρετώ τον λόγο του».

Μάλιστα, όπως ανέφερε Σύρος πρόσφυγας που διαμένει στο κέντρο, η προσπάθεια αυτή έγινε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, την πιο ιερή περίοδο για τους Μουσουλμάνους, κάτι που οι περισσότεροι βρήκαν ιδιαιτέρως προσβλητικό.

Οι διαμένοντες στο κέντρο έκαναν λόγο για τουλάχιστον δύο εκπροσώπους της οργάνωσης Euro Relief, την οργάνωση με το μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής στις δομές της Μόριας μετά την απόσυρση των υπόλοιπων οργανώσεων ως διαμαρτυρία στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, οι οποίοι μοίραζαν τα φυλλάδια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η Euro Relief καταδίκασε την κίνηση αυτή και πρόσθεσε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για άτομα εκτός της οργάνωσης.

Ο διευθυντής της οργάνωσης, Στέφανος Σαμιωτάκης, δήλωσε: «Έχω ήδη λάβει μέτρα προκειμένου οι εθελοντές να ξέρουν ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διανείμουν οποιοδήποτε τέτοιο έγγραφο. Ο κώδικας δεοντολογίας μας αναφέρει ρητά πως κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το κάνουν και αν κάποιος προβεί σε μια τέτοια πράξη θα δεχθεί και τις αντίστοιχες πειθαρχικές τιμωρίες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή