Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στην Λίμνη Ευβοίας, η οποία, όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της η πυροσβεστική, έχει οριοθετηθεί, καθώς δεν υπήρξαν ενεργά μέτωπα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αντιμετωπίστηκαν οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν.

Όπως τονίζεται, στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένει, και θα παραμείνει τα επόμενα 24ωρα, το σύνολο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων (60 πυροσβεστικά οχήματα και 300 πυροσβέστες) για την πλήρη κατάσβεσή της.

Στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν, από την πρώτη στιγμή, συνολικά 18 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό), καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ, Διεύθυνση Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Δασαρχείο Λίμνης και πολλοί εθελοντές.

Τέλος, αναφέρεται στην ενημέρωση, στα πλαίσια της στρατηγικής για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς διανοίχθηκαν με τη συνδρομή των προαναφερόμενων δασικών υπηρεσιών, σε καίρια σημεία, αντιπυρικές ζώνες ώστε να διασφαλιστεί η μη επέκτασή της στα παρακείμενα συμπαγή δάση.

Νωρίτερα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προκειμένου να επιταχυνθεί η ροή των κονδυλίων που θα παρασχεθούν για την αποκατάσταση των σχετικών ζημιών.

Η γενική κατεύθυνση προβλέπει την εκπόνηση ειδικών σχεδίων αντιμετώπισης του προβλήματος και στη συγκεκριμένη περίπτωση της καταστροφικής πυρκαγιάς, την επιστράτευση όλης της κρατικής μηχανής και τη διάθεση κονδυλίων, κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή