Καταδίκη της εισβολής στην Μητρόπολη από Παρασκεύοπουλο – Φίλη

Καταδίκη της εισβολής στην Μητρόπολη από Παρασκεύοπουλο – Φίλη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και Παιδείας Ν. Φίλης, στον απόηχο της εισβολής αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

«Η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Σύνταγμα. Η θρησκευτική ειρήνη και γαλήνη και η απρόσκοπτη άσκηση λατρείας της επικρατούσας στην Ελλάδα Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, αλλά και των άλλων θρησκειών, αποτελούν βασικές εγγυημένες αξίες στη χώρα μας».

Η αποδοκιμασία πράξεων – αναφέρουν οι δύο υπουργοί – που διαταράσσουν αυτή την ειρήνη «είναι αυτονόητη, πολύ περισσότερο όταν έχουν κινητοποιηθεί αρμόδιες υπηρεσίες δίωξης ασκώντας τα καθήκοντά τους».

«Ενώπιον των αυτονοήτων, νομίζουμε οι διευκρινήσεις είναι περιττές, ίσως και ανεπίτρεπτες στις παραμονές μιας δίκης» συνεχίζουν οι δύο υπουργοί και καταλήγουν εκφράζοντας «ως μήνυμα παιδείας και δικαιοσύνης», την «προσδοκία» τους ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, οι αντιεξουσιαστές, μπήκαν στην εκκλησία, πέταξαν φέιγ βολάν διαμαρτυρίας κατά των εκκενώσεων και ήρθαν σε αντιπαράθεση με πιστούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο εσωτερικό.

Στη συνέχεια ιερείς και πιστοί κατάφεραν να τους βγάλουν έξω από την εκκλησία ενώ τα ΜΑΤ έφτασαν αφού οι καταληψίες βρίσκονταν ήδη στο προαύλιο χώρο του ναού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή