ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Guardian: Επιχείρηση προσηλυτισμού στη Μόρια

guardian-epicheirisi-prosilytismoy-sti-moria-2145175

Χριστιανοί εθελοντές που εργάζονται στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο έχουν επιχειρήσει να προσηλυτίσουν μουσουλμάνους αιτούντες άσυλο τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian, οι εθελοντές έχουν μοιράσει σε άτομα που κρατούνται στη Μόρια φόρμες με την εξής δήλωση: «Γνωρίζω ότι είμαι αμαρτωλός… Ζητώ από τον Ιησού να συγχωρέσει τις αμαρτίες μου και να μου χορηγήσει την αιώνια ζωή. Η επιθυμία μου είναι να αγαπώ και να υπακούω στον λόγο του».

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στα άτομα που διένειμαν το υλικό ως εργαζόμενους της οργάνωσης Euro Relief. Μεταξύ των εθελοντών που εργάζονται στο hotspot με τη Euro Relief είναι η αμερικανική χριστιανική οργάνωση i58. Σύμφωνα με πηγή που έχει άμεση γνώση της κατάστασης στο hotspot, η υπόθεση του προσηλυτισμού συζητήθηκε προ ενός μηνός περίπου σε συνάντηση του συντονιστικού της περιοχής. «Είχε αναφερθεί τότε ότι ο προσηλυτισμός, εκτός του ότι εναντιώνεται στις αρχές παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία. Η αστυνομία είχε πει ότι όποιος παρατηρήσει κάποιο τέτοιο φαινόμενο θα πρέπει να το καταγγείλει. Το θέμα δεν έχει προκύψει ξανά έκτοτε».