Ισόβια σε πέντε για το «Noor One»

Ισόβια σε πέντε για το «Noor One»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεσε χθες η αυλαία της δίκης σε πρώτο βαθμό για την πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One», τον Ιούνιο του 2014. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά επέβαλε, όπως αναμενόταν, ποινή ισόβιας κάθειρξης σε πέντε άτομα, δύο Ελληνες και τρεις αλλοδαπούς, ενώ έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στις ποινές τεσσάρων ακόμη κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας Αιμίλιος Κοτσώνης.

Ειδικότερα, το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη συν εννέα χρόνια και χρηματική ποινή 600.000 ευρώ τον ναυλομεσίτη Γιώργο Μπουρδούβαλη ή «κάπτεν Τζορτζ», κρίνοντας ότι είχε ενεργό συμμετοχή στη ναύλωση του «Noor One» και τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα. Αντίστοιχα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη συν οκτώ χρόνια τον εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη, ενώ του επέβαλε και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 42χρονος είχε ομολογήσει την ανάμειξή του στη διαμετακόμιση των ναρκωτικών, ενώ στο σπίτι της πρώην συζύγου του στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί 500 κιλά ηρωίνης. Στη διάρκεια της ανάκρισης, φέρεται να έδωσε στις δικαστικές και διωκτικές αρχές στοιχεία για τους τελικούς παραλήπτες των ναρκωτικών, προσδοκώντας στην ευνοϊκότερη ποινική μεταχείρισή του από το δικαστήριο. Ποινή ισόβιας κάθειρξης συν οκτώ χρόνια και «πρόστιμο» 200.000 ευρώ επιβλήθηκε στους τρεις τουρκικής καταγωγής άνδρες που συνελήφθησαν σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου είχε βρεθεί σημαντικό μέρος της κατασχεμένης ποσότητας ναρκωτικών.

Από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, που είχε αναλάβει τη μεταφορά με νταλίκα μέρους του φορτίου της ηρωίνης, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 80.000 ευρώ, ενώ ο Ιρανός «συνοδός» του φορτίου που επιβιβάστηκε στο «Noor One» ανοικτά του Oμάν σε φυλάκιση 16 ετών και χρηματική ποινή 60.000 ευρώ. Στον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα Αιμίλιο Κοτσώνη, που είχε κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια σε μεταφορά ναρκωτικών, και τον «βοηθό» του Γιαννουσάκη Σταύρο Λάγιο το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα ετών. Τέλος, ο επιχειρηματίας Βασίλης Κουρούβανης και ο Παναγιώτης Φάρος, που συνδέθηκαν κατά περίπτωση με την εμπορική εκμετάλλευση και την ιδιοκτησία του «Noor One», καταδικάστηκαν σε 8ετή φυλάκιση.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στις ποινές που επέβαλε εις βάρος των Αιμίλιου Κοτσώνη, Παναγιώτη Φάρου, Βασίλη Κουρούβανη και Σταύρου Λάγιου, αφήνοντάς τους ελεύθερους με περιοριστικούς όρους έως ότου επανεκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή