Εμπλοκή στη δημοπράτηση των αδειών

Εμπλοκή στη δημοπράτηση των αδειών

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπλοκή στο θέμα της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών προκαλεί το τεχνικό πρόβλημα που έχει ανακύψει για την εκτέλεση της σχετικής δημοπρασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τεχνικό τμήμα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διεμήνυσε προφορικά ότι το σύστημα δημοπρασίας συχνοτήτων δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, καθώς το μοντέλο της δημοπρασίας είναι διαφορετικό.

Παράγοντες της ΕΕΤΤ χθες έκαναν λόγο για ένα σύστημα που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες των δημοπρατούμενων αδειών, αλλά όχι στο χρονικό περιθώριο που θέτει η κυβέρνηση. Η προσαρμογή του συστήματος μπορεί να γίνει, αλλά θα απαιτήσει εβδομάδες, αν όχι μήνες. Από την άλλη, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει παραδεχθεί εμμέσως πλην σαφώς τις καθυστερήσεις σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ο ίδιος ανέφερε ότι η δημοπρασία μπορεί να μην γίνει στον προβλεπόμενο χρόνο, αλλά θα ολοκληρωθεί οπωσδήποτε πριν από το τέλος του Αυγούστου και δικαιολόγησε την καθυστέρηση αυτή κυρίως λόγω του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου. Ωστόσο, το επιχείρημα αυτό ίσχυε και τον περασμένο Μάιο, οπότε δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού, η οποία προέβλεπε ότι ο χρόνος διεξαγωγής της δημοπρασίας ήταν 12-17 Αυγούστου.

Την εμπλοκή στη δημοπρασία των αδειών, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιχειρεί να άρει με διάφορες σκέψεις και σενάρια. Εκείνο που συζητείται έντονα είναι το σενάριο της χειρωνακτικής, αντί της ηλεκτρονικής, δημοπρασίας των αδειών. Βασικός υποστηρικτής του συγκεκριμένου σεναρίου είναι ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Ωστόσο, μια τέτοια διαδικασία έχει δύο σημαντικά μειονεκτήματα: Πρώτον, ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη του διαγωνισμού και, δεύτερον, ότι θα προκαλέσει νέες επικρίσεις –αν όχι νομικές προσφυγές– για την επιλεγόμενη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός που είχε κηρυχθεί για την προμήθεια του συστήματος της δημοπρασίας κρίθηκε άγονος. Η διακήρυξη του διαγωνισμού έδινε στους ενδιαφερόμενους ιδιώτες μόλις 15 ημέρες παράδοσης του συστήματος, κάτι που απέφυγαν οι ενδιαφερόμενοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή