Συνεχίζονται τα πυρά κατά του Π. Πολάκη

Συνεχίζονται τα πυρά κατά του Π. Πολάκη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναταράξεις συνεχίζουν να προκαλούν οι χθεσινές βολές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή τις συλλήψεις διευθυντικών στελεχών του νοσοκομείου Τρικάλων, επειδή είχαν συνάψει ατομικές συμβάσεις με εργαζομένους στην καθαριότητα, όπως ορίζει το σχετικό θεσμικό πλαίσιο. Οι συλλήψεις έγιναν λόγω προσωρινής διαταγής μη εφαρμογής της σχετικής υπουργικής απόφασης έως ότου συζητηθεί στο ΣτΕ το θέμα της προσφυγής ιδιωτικών συνεργείων καθαριότητας. Μετά τη χθεσινή αντίδραση της Ν.Δ. που δήλωσε ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή μόνο όταν είναι αρεστή», ο τομεάρχης Υγείας του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας ανέφερε ότι «κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Πολάκη πως η παραβίαση νόμων δεν είναι δικαίωμα του υπουργού».

Οπως ανέφερε, «για μία ακόμα φορά ο κ. Πολάκης στράφηκε εναντίον αποφάσεων της Δικαιοσύνης, επειδή αμφισβητούν το δικαίωμα του υπουργού και των κολλητών του διοικητών νοσοκομείων να αποφασίζουν και να διατάζουν συνοπτικώς και άνευ αντιλόγου. Αφού άφησε τις ΜΕΘ χωρίς προσωπικό με τους παράνομους τσαμπουκάδες του, απειλεί τώρα να αφήσει νοσοκομεία χωρίς καθαριότητα, για να ικανοποιηθούν τα ρουσφέτια του».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ασκεί δριμεία κριτική στην επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με εργαζομένους για την καθαριότητα. «Πρώτα είχαμε τους εργολάβους που έπιναν το αίμα στους εργαζομένους και τώρα έχουμε το Δημόσιο να πίνει το αίμα των πρώην εργολαβικών εργαζομένων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Οπως υποστηρίζει, «με τις ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου οι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται κανονική άδεια, ούτε αναρρωτική (σε περίπτωση απουσίας τους φέρνουν τον αντικαταστάτη και τον πληρώνουν οι ίδιοι), δεν δικαιούνται βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα και ένσημα ΙΚΑ καθ’ ότι εργάζονται οι περισσότεροι με μερική απασχόληση. Εργάζονται σπαστά ωράρια πρωί-απόγευμα-νύκτα. Αμείβονται οι πεντάωροι με 380 ευρώ τον μήνα. Πληρώνονται μία φορά το πεντάμηνο, επειδή δεν έχουν χρήματα τα νοσοκομεία».

Και προσθέτει ότι «τα εμπόδια στην εκδίωξη των εργολάβων δεν τα βάζουν οι δικαστές. Η ίδια η κυβέρνηση βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή