Δύο έρευνες για την επίθεση στον Ακη Τσοχατζόπουλο

Δύο έρευνες για την επίθεση στον Ακη Τσοχατζόπουλο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα βίαιης επίθεσης από συγκρατουμένους του έπεσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος στις φυλακές Κορυδαλλού. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη ΣΤ΄ πτέρυγα της φυλακής και μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό φέρεται πως ήταν και ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, που εκτίει ποινή φυλάκισης για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που είχε διαπράξει το 2006 ο Αλβανός Αλκέτ Ριζάι.

Πειθαρχικές ευθύνες

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διατάξει έρευνα για το συμβάν, με στόχο να αναζητηθούν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων που αν και ήταν μπροστά στον ξυλοδαρμό δεν τον απέτρεψαν. Ταυτόχρονα, το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού αναμένεται να διεξαγάγει παράλληλη έρευνα, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες και των κρατουμένων που μετείχαν στο περιστατικό.

Πάντως, ο δικηγόρος του Βασίλη Στεφανάκου, Βασίλης Καπερνάρος, διέψευσε ότι ο βαρυποινίτης έχει οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό και χαρακτήρισε μεθοδευμένα και ψευδή τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο πελάτης του ξυλοκόπησε τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Λεωνίδας Κοτσαλής. «Τη Δευτέρα στις 9.30 το πρωί βρεθήκαμε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού και συζητήσαμε με τον πρώην υπουργό για το περιστατικό (…) Ο κ. Τσοχατζόπουλος μας ανέφερε ότι επρόκειτο για μία λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα προσώπων και με κάποια έκφραση βιαιότητας εις βάρος του. Η γενίκευση του περιστατικού απετράπη με την παρέμβαση άλλων προσώπων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσαλή, η αφορμή του διαπληκτισμού ήταν ασήμαντη και είχε να κάνει με τη ρύθμιση του φωτισμού. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν, προκαλώντας τη βίαιη αντίδραση του βαρυποινίτη.

Παρών ο Ν. Ρωμανός

Σύμφωνα με όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, παρών στο επεισόδιο ήταν και ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία τράπεζας στον Βελβεντό Κοζάνης, Νίκος Ρωμανός, καθώς επίσης και ένας γνωστός ποινικολόγος. Φως στα αληθινά περιστατικά πάντως αναμένεται να ρίξουν δύο πειθαρχικές έρευνες που έχουν διαταχθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή