Μάχη με τις φλόγες στην Αργολίδα

Μάχη με τις φλόγες στην Αργολίδα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες λίγο πριν από τις 2.30 μ.μ. σε δασική περιοχής στο Θυνί Αργολίδας, που προσδιορίζεται γεωγραφικά ανάμεσα στο Πόρτο Χέλι και το Κρανίδι. Το μέτωπο της φωτιάς είναι μέσα στο πευκοδάσος της Κορακιάς, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Ανησυχία, ωστόσο, εκφραζόταν για την εξέλιξη της φωτιάς, καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές εξοχικές κατοικίες. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης η Πυροσβεστική επιχειρούσε αρχικά με 18 οχήματα και 36 πυροσβέστες, όπως και ένα πεζοπόρο τμήμα των 20 ατόμων. Οι ισχυροί άνεμοι, που επικράτησαν στην περιοχή, δυσχέραιναν την επιχείρηση κατάσβεσης. Εξ ου και ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στο Θυνί Αργολίδας. Αργά χθες το απόγευμα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούσαν 52 πυροσβέστες με 26 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων, 4 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα. Πυρκαγιά, όμως, εκδηλώθηκε χθες και σε αγροτική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων Αττικής, όπου έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 19 ατόμων, αλλά και ένα ελικόπτερο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου για πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός –κατηγορία κινδύνου 4– για την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία και Εύβοια), την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος και Χίος) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία και Αργολίδα). Η Γενική Γραμματεία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων, το μπάρμπεκιου στη φύση ή τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή