Κατάθεση Κοντομηνά στην Εξεταστική

Κατάθεση Κοντομηνά στην Εξεταστική

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση του μέχρι πρόσφατα προέδρου του τηλεοπτικού ομίλου Alpha Δημήτρη Κοντομηνά –όπως είπε ο ίδιος, μεταβίβασε την ιδιοκτησία στην κόρη του– συνεχίστηκαν χθες οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση υποθέσεων δανειοδότησης πολιτικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης.

Ο κ. Κοντομηνάς υποστήριξε ότι ο Alpha δεν έχει λάβει δάνεια και πως η οικονομική ενίσχυσή του διαχρονικά γίνεται μέσω των διαφημιστικών εσόδων αλλά και μεγάλων χρηματικών ποσών που ο ίδιος ο επιχειρηματίας διέθετε από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητές του. Σε ερώτηση όσον αφορά στην κατηγορία την οποία έχει δεχθεί για υπόθεση φοροδιαφυγής, ο κ. Κοντομηνάς υποστήριξε ότι δεν υφίσταται ζήτημα φοροδιαφυγής και πως η διαφορά με τις αρμόδιες αρχές κρίνεται διά της δικαστικής οδού. Με αφορμή άλλες ερωτήσεις, σημείωσε ότι διαθέτει offshore εταιρείες τις οποίες έχει δηλώσει στο «πόθεν έσχες» που υποβάλλει, ενώ τόνισε πως κακώς έχει εμπλακεί το όνομά του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αφού ουδέποτε είχε λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα, η οποία σχετίζεται με την εν λόγω λίστα.

Στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, ο κ. Κοντομηνάς επισήμανε ότι ο τρόπος που έχει αποφασισθεί η αδειοδότηση αυτή να δρομολογηθεί έχει αρνητικές πτυχές και ως προς το περιορισμένο του αριθμού των αδειών αλλά και για το γεγονός ότι –όπως είπε– ούτε λαμβάνονται υπ’ όψιν η εμπειρία και η προϊστορία των αιτούντων, ούτε καταγράφεται κρατικό ενδιαφέρον για την προέλευση των χρημάτων όσων συμμετέχουν.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής ακρόασης είναι ότι δύο φορές ανέβηκαν οι τόνοι. Την πρώτη με τον βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη να φθάνει στο σημείο να λέει ότι θα μπορούσε να σηκωθεί και να βιαιοπραγήσει κατά του μάρτυρα και τη δεύτερη την ώρα που ο κ. Κοντομηνάς δεχόταν ερωτήσεις από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. «Επειδή δεν σας πήρα στο κανάλι, που πριν από έξι μήνες με παρακαλούσατε, τα ρωτάτε όλα αυτά;», είπε στον βουλευτή ο κ. Κοντομηνάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή