Στις 20/8 η παράδοση του λογισμικού για τις άδειες από τη Singular

Στις 20/8 η παράδοση του λογισμικού για τις άδειες από τη Singular

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 20 Αυγούστου έχει αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Singular τη δέσμευση να παραδώσει το λογισμικό πάνω στο οποίο θα βασιστεί η υλοποίηση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών. Αυτό σημαίνει ότι είναι ζήτημα αν θα μπορέσει να διεξαχθεί η δημοπρασία μέσα στον Αύγουστο, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, δεδομένου ότι θα απαιτηθούν έλεγχος και εκπαίδευση των χρηστών στο σύστημα.

Από την πλευρά του ο ΣΚΑΪ διαπιστώνει «διαρκείς εκπτώσεις στη διαφάνεια ενόψει του διαγωνισμού, γεγονός που ήδη ενισχύει τις ανησυχίες για το αδιάβλητο των σχετικών διαδικασιών». Σε ανακοίνωσή του, αφού αναφέρεται στο χρονικό από την κήρυξη ως άγονου του πρώτου διαγωνισμού, τις πληροφορίες που ήθελαν την εμπλοκή της ΕΕΤΤ έως την ανάθεση στη Singular, διατυπώνει το ερώτημα γιατί δεν δημοσιοπούνται οι αναλυτικές προδιαγραφές του έργου, οι όροι ανάθεσης στον μειοδότη και ποιοι λοιποί φορείς έλαβαν μέρος στον τελευταίο πρόχειρο διαγωνισμό. «Αναμένουμε, με μεγάλο ενδιαφέρον από τη SingularLogic, μέλος του Marfin Investment Group (MIG), την παράδοση του έργου που ανέλαβε, ελπίζοντας ότι αυτό θα ικανοποιεί πλήρως τις διεθνείς και ειδικότερα τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές», καταλήγει η ανακοίνωση. Εν τω μεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διαψεύδει δημοσιεύματα ότι της έχει ανατεθεί το έργο της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, οι σχετικές πληροφορίες «έγιναν η αφορμή για τη δημιουργία ενός κύκλου πολιτικών αντιπαραθέσεων με επίκεντρο την ανεξάρτητη αρχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή