Η Μονή Πετράκη, στόχος αντιεξουσιαστών

Η Μονή Πετράκη, στόχος αντιεξουσιαστών

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε εκκλησίες της Αττικής, με αφορμή την εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στα οποία και του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» που είχε παραχωρηθεί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Χθες τα ξημερώματα, στόχος έγινε το κτίριο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι. Στις 3.10 τα ξημερώματα οι δράστες εκτόξευσαν τέσσερις μολότοφ στο κτίριο της μονής στην οδό Ιασίου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο προαύλιο.

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μακάρι να γίνει πλήρως κατανοητό στην κοινωνία μας ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν και να επικρατήσει η ειρήνη και η καταλλαγή του Θεού μεταξύ των ανθρώπων».

Μερικές ημέρες νωρίτερα πάντως, με αφορμή την είσοδο αναρχικών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η ΔΙΣ είχε εκδώσει μια σαφώς πιο αιχμηρή ανακοίνωση στην οποία ανέφερε απευθυνόμενη στους αντιεξουσιαστές: «Είστε η αποτυχία μας. Η αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας».

Στο μεταξύ, στο Athens Indymedia αναρτήθηκαν κείμενα ανάληψης ευθύνης για τις επιθέσεις των προηγούμενων ημερών με μπογιές στην εκκλησία του Αγ. Βασιλείου στα Εξάρχεια και στη Ζωοδόχο Πηγή στην οδό Ακαδημίας, καθώς και για την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου στην οδό Ασκληπιού.

Ομάδες αναρχικών

Τα κείμενα υπογράφουν ομάδες αναρχικών με επωνυμίες όπως «μαύρη φλόγα» και «χαοτικά νεφελίμ» και αναφέρονται στις εκκενώσεις καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα μία απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης κατεγράφη στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή