Αποτύπωμα Σακκά σε νοικιασμένο Ι.Χ. «ληστή του Διστόμου»

Αποτύπωμα Σακκά σε νοικιασμένο Ι.Χ. «ληστή του Διστόμου»

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 η αστυνομία γνώριζε ότι ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος για τρομοκρατία Κώστας Σακκάς διατηρούσε επαφές με τους επονομαζόμενους «ληστές του Διστόμου», στους οποίους φέρεται να συμμετείχε και ο Μάριος Σεϊσίδης. Ιχνη του 32χρονου Σακκά είχαν βρεθεί στη διάρκεια ερευνών της Αντιτρομοκρατικής στον Βόλο, μετά τη σύλληψη (την 24η Σεπτεμβρίου 2015) του Γιώργου Πετρακάκου και της 37χρονης συντρόφου του. Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές και επιβεβαιώνεται από δικαστικά έγγραφα που έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική δικογραφία, δακτυλικό αποτύπωμά του ανιχνεύθηκε στο νοικιασμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε στις μετακινήσεις του ο Πετρακάκος και είχε βρεθεί σταθμευμένο κοντά στο διαμέρισμα που διατηρούσαν μαζί με τη σύντροφό του, στην πόλη του Βόλου. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το αποτύπωμα του Σακκά σε χάρτη της Ελλάδας, ενώ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είχαν ακόμα βρεθεί ασύρματοι, φορητοί υπολογιστές και ένα jockey με το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ίδια περίοδο, αστυνομικοί είχαν βρει ακόμα δύο κρησφύγετα με όπλα και κλεμμένα Ι.Χ., στον Μώλο Φθιώτιδας και τον Μαραθώνα Αττικής. Είχαν συνδέσει τα ευρήματα με τον Πετρακάκο και τα υπόλοιπα μέλη της επονομαζόμενης ομάδας «ληστών του Διστόμου», όχι όμως και με τον φυγόποινο, τότε, Κώστα Σακκά. Σε βάρος του 32χρονου, εξάλλου, εκκρεμεί μόνο η πρωτόδικη καταδίκη του σε φυλάκιση 16 ετών για την υπόθεση σύλληψής του σε αποθήκη με όπλα στη Ν. Σμύρνη το 2010, ενώ έχει αθωωθεί σε άλλες τρεις δίκες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο Πετρακάκος και τα υπόλοιπα μέλη της επονομαζόμενης ομάδας των «ληστών του Διστόμου» συγκροτούσαν ένα μεικτό σχήμα ποινικών – αναρχικών, που τη διετία 2013-2015 διέπραξε 9 ληστείες τραπεζών στην περιφέρεια, ενώ υπήρχαν υπόνοιες για ανάμειξή τους σε ενέργειες του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης». Στην ίδια ομάδα φέρεται να είχε «περιστασιακή» συμμετοχή και ο κρατούμενος για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης. Τον Απρίλιο του 2016 μάλιστα, σε βάρος του Πετρακάκου και των κατηγορουμένων ως συνεργών του Γρηγόρη Τσιρώνη και Σπύρου Χριστοδούλου, ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος είχε ασκήσει συμπληρωματική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, την οποία ωστόσο δεν κατονόμαζε. Στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ήταν εδραιωμένη η πεποίθηση ότι στην ίδια ομάδα ποινικών – αναρχικών μετείχε και ο 35χρονος Μάριος Σεϊσίδης που κατεζητείτο από το 2006 (για συμμετοχή στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος) και συνελήφθη την Πέμπτη μαζί με τον Κώστα Σακκά. Τον υποδείκνυαν μάλιστα ως έναν από τους συμμετέχοντες στην ένοπλη ληστεία τράπεζας στο Βελεστίνο, τον Αύγουστο του 2013. Πάντως, πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε χθες στην «Κ» ότι στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση των εννέα ένοπλων ληστειών δεν έχουν συμπεριληφθεί επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του 35χρονου Σεϊσίδη.

Χθες, οι δύο αναρχικοί οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας απ’ όπου πήραν αναβολή για τις 17 Αυγούστου. Οι συνήγοροί τους δεν έχουν πάρει αντίγραφα της δικογραφίας, ενώ δεν κλήθηκαν να παραστούν στο δικαστήριο οι αστυνομικοί που τους καταδίωξαν και τους συνέλαβαν στη Σπάρτη. Από τα ευρήματα στο αυτοκίνητό τους, ένα ασημί Golf που είχε κλαπεί τον Ιούνιο από το Π. Φάληρο, προκύπτει ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν προορισμό κάποια από τις παραλίες της Πελοποννήσου. Η Αντιτρομοκρατική πάντως συνεχίζει να αναζητεί το δίκτυο υποστήριξής τους, όπως και τα κρησφύγετα που εικάζεται ότι διατηρούσαν σε Πελοπόννησο και Αττική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή