Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κάρυστο και Κύμη

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κάρυστο και Κύμη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κύμη, ενώ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην Κάρυστο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η πυρκαγιά στην Κάρυστο εκδηλώθηκε στην περιοχή Θύμιο και καίει δασική έκταση με πουρνάρια, σε δύσβατη περιοχή, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι, 7-8 μποφόρ.

Η πυρκαγιά στην Κύμη εκδηλώθηκε στις 05.50 το πρωί στην θέση Σουτσίνι και καίει έκταση με πεύκα.

Στην περιοχή υπάρχουν σπίτια, τα οποία όμως, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν απειλήθηκαν.

Για την κατάσβεση των δύο πυρκαγιών παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις, συνολικά 62 πυροσβέστες με 29 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έχουν αποχωρήσει τα εναέρια μέσα.

Πριν απο περίπου μισή ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στην Παλαιά Φώκαια Αναβύσσου, αλλά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο απο τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Σημειώνεται ότι από χτες στις 06.00 το πρωί έως σήμερα την ίδια ώρα εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα 57 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή