Αμεσα μέτρα μετά τη φωτιά στη Λευκάδα

Αμεσα μέτρα μετά τη φωτιά στη Λευκάδα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. «Βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση των πληγέντων», δήλωσε στην «Κ» ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, μία ημέρα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον παραδοσιακό οικισμό της παλιάς πόλης με τα ξύλινα αντισεισμικά κτίρια, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Με βάση τους ελέγχους που έκαναν οι μηχανικοί του δήμου, από τη φωτιά επλήγησαν 10 σπίτια, εκ των οποίων τα εννέα κατεστράφησαν ολοσχερώς, όπως και ο ιστορικός κινηματογράφος «Απόλλων».

Αμέσως μετά τη φωτιά, συνέχισε ο δήμαρχος, «λάβαμε όλα τα μέτρα, σε συνεργασία με την περιφέρεια, ώστε να βοηθήσουμε τους συνδημότες που κατεστράφησαν τα σπίτια τους». Ειδικότερα, προσέθεσε, «λάβαμε μέριμνα, ώστε να τους εξασφαλίσουμε στέγη και τροφή, αλλά στην ουσία δεν χρειάστηκε, αφού οι περισσότεροι φιλοξενούνται σε συγγενικά τους πρόσωπα». Ομως, όπως τόνισε, θα ξεκινήσουμε άμεσα τις ενέργειες και τις πιέσεις προς την πολιτεία, προκειμένου να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων, διότι έχασαν τις περιουσίες τους. Και όχι μόνο για ένα ποσό ενίσχυσης, αλλά για ουσιαστικά μέτρα, ώστε να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους. Μάλιστα, όπως είπε, είναι ήδη ενημερωμένος ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος πήρε μέρος σε σύσκεψη, ευρισκόμενος στη Λευκάδα για διακοπές. Οι κάτοικοι καθάριζαν χθες μαζί με τα συνεργεία του δήμου την περιοχή, ενώ έμπαιναν μέσα στα σπίτια τους για να βρουν ότι ενδεχομένως δεν κατέστρεψε η φωτιά, ελπίζοντας ταυτόχρονα πως σύντομα όλα θα ξαναγίνουν όπως πριν.

Σχετικά με τον ιστορικό δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλων», ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής είπε ότι είναι ήδη ενημερωμένη η πολιτεία και ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Επίσης, ο δήμος ανακοίνωσε θα βρίσκεται σε κινητοποίηση για την κατά το δυνατόν πιο άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του ιστορικού κέντρου. Και εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για τον αγώνα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειές που έκαναν, όπως ανέφερε, για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή