Πώς «χτύπησαν» οι δράστες στην κινηματογραφική ληστεία της τράπεζας

Πώς «χτύπησαν» οι δράστες στην κινηματογραφική ληστεία της τράπεζας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία για την κινηματογραφική ληστεία στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην λεωφόρο Κηφισίας έρχονται στο φως. Οπως προκύπτει από την έρευνα, οι δράστες της ληστείας δεν μπήκαν όλοι ταυτόχρονα στο υποκατάστημα αλλά χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Ειδικότερα, οι δύο από αυτούς εισήλθαν σε αυτό στις 14:15 φορώντας πλαστικές μάσκες και προσποιούμενοι τους πελάτες. Ο ένας είχε πιστόλι με σιγαστήρα και χειροβομβιδα και ο δεύτερος άνδρας ένα περίστροφο.

Οι δύο δράστες πήραν από τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο 60.000 ευρώ και κλείδωσαν στις τουαλέτες που βρίσκονταν στο υπόγειο τους υπαλλήλους και τους πελάτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο εσωτερικό, εκτός από τη διευθύντρια και έναν υπάλληλο.

Μετά από 45 λεπτά εισήλθαν στο κατάστημα οι άλλοι δύο δράστες με περούκες, μάσκες και ολόσωμες φόρμες ενώ κρατούσαν και διαρρηκτικά εργαλεία όπως τρυπάνια. Στη συνέχεια υποχρέωσαν τη διευθύντρια να τους οδηγήσει στον χώρο με τις θυρίδες όπου διέρρηξαν 21 θυρίδες πελατών και μία της τράπεζας.

Προτού τραπούν σε φυγή οι δράστες κάνοντας χρήση πιεστικού μηχανήματος έριξαν χλωρίνη στο κατάστημα για να «σβήσουν» οποιοδήποτε γενετικό υλικό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν υπάλληλοι αλλά και πελάτες του υποκαταστήματος της τράπεζας, οι δράστες μιλούσαν μεν ελληνικά αλλά με μία ξενική προφορά, κάτι που επιβεβαιώνει και η αστυνομία.

Οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας κατέγραψαν τους άνδρες να φεύγουν κινούμενοι προς την άνοδο της Κηφισίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή