Γ. Αλαφούζος: «Καλωσορίζουμε τον έλεγχο»

Γ. Αλαφούζος: «Καλωσορίζουμε τον έλεγχο»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του», δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος σχετικά με τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, την οποία διέταξε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου στο πλαίσιο οικονομικής έρευνας, λίγες ημέρες πριν διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις νέες τηλεοπτικές άδειες.

«Μου κοινοποιήθηκε απόφαση του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για “πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή”», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Αλαφούζος και συνέχισε: «Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών. Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητές μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και Παναθηναϊκός). Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του. Εχω επανειλημμένα δηλώσει, και το υπογραμμίζω και τώρα, ότι όλα τα έσοδά μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό». Καταλήγοντας ο κ. Αλαφούζος σημειώνει: «Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στη σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες ημέρες πριν από τη διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη».

Την εξέλιξη σχολίασε η Ν.Δ., τονίζοντας ότι «σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της». Συνδέοντας, ωστόσο, την εισαγγελική παραγγελία με την επικείμενη χορήγηση των αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς, η Ν.Δ. εκφράζει «εύλογο προβληματισμό για τη χρονική συγκυρία και τις μεθοδεύσεις» της κυβέρνησης, την οποία επικρίνει για χειρισμούς που έχουν οσμή απόπειρας «χειραγώγησης της ενημέρωσης».

Απαντώντας στη Συγγρού, κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν ότι «αντί η Ν.Δ. να προσπαθεί να δημιουργεί κλίμα και να βάζει διαρκώς εμπόδια, ας κάνει έστω και τώρα αυτοκριτική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή