Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη

Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριμελή συμμορία που έκανε διαρρήξεις σε οικίες του Πανοράματος Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν δύο Ελληνες, 19 και 18 ετών, ενώ αναζητείται συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι διαρρήκτες «άνοιξαν» από τα μέσα Ιουλίου και μετά εννέα σπίτια, απ’ όπου άρπαξαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα, η αξία των οποίων εκτιμάται σε 85.000 ευρώ.

Προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί, τοποθετούσαν μεμβράνες διαφορετικών χρωμάτων στο όχημα που χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση των στόχων τους και τη διαφυγή τους.

Επιπλέον, φαίνεται ότι κατείχαν φορητούς ασυρμάτους για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους. Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες, γάντια, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer), ένα ψεύτικο πιστόλι κρότου, ένα ζευγάρι ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα, ένας φορτιστής φορητού πομποδέκτη και μεμβράνη για την αλλαγή χρώματος του οχήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή