Σε νέα εταιρεία το λογισμικό για τις τηλεάδειες

Σε νέα εταιρεία το λογισμικό για τις τηλεάδειες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εταιρεία Business Exchanges, θυγατρική της τράπεζας Eurobank, ανέθεσε η Singular την ανάπτυξη του λογισμικού για τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η τελευταία δραστηριοποιείται στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου και φέρεται να διαθέτει την τεχνογνωσία για την ανάπτυξη του σχετικού λογισμικού, μια τεχνογνωσία που τώρα φαίνεται ότι δεν διαθέτει η Singular.

Η κίνηση ωστόσο αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη σοβαρή υπόθεση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών της χώρας. Σημειώνεται ότι αρχικά η κυβέρνηση είχε πραγματοποιήσει διαγωνισμό για την πρόσληψη του αναδόχου ανάπτυξης του λογισμικού διενέργειας της δημοπρασίας. Ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον δεδομένων των δυσχερών όρων του. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση θέλησε να αναθέσει το έργο στην «επάρατη» Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων. Ωστόσο κι εδώ ο υπηρεσιακός μηχανισμός γνωστοποίησε στην κυβέρνηση ότι το σύστημά της χρειάζεται πολύμηνη προσαρμογή.

Αυτό όμως δεν εξυπηρετούσε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει την ολοκλήρωση της δημοπρασίας και του διαγωνισμού μέσα στον Αύγουστο. Ετσι η κυβέρνηση έφτασε στην ανάθεση της ανάπτυξης του λογισμικού στη Singular, παρόλο που παρελκυστικά η ίδια έκανε λόγο για πρόχειρο διαγωνισμό. Ωστόσο στελέχη της αγοράς μιλούν για απευθείας ανάθεση στη Singular.

Εν τω μεταξύ, χθες οριστικοποιήθηκε, μετά την ολοκλήρωση εξέτασης ενστάσεων, η λίστα των ενδιαφερομένων που δικαιούνται να συμμετάσχουν στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες και πλέον είναι εννέα, με μοναδικό αποκλειόμενο την εταιρεία Τηλέτυπος (MEGA Channel).

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι που μπορούν να υποβάλουν προσφορές είναι:

1. Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε. (ΣΚΑΪ Α.Ε.), 2. Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (N.T.V.), 3. Antenna TV A.E., 4. Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (ALPHA), 5. Ιωάννης-Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Α.Ε. (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.), 6. Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (E RADIO-TV), 7. Alter Ego MME A.E., 8. Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Α.Ε. (ITV CP), 9. Dimera Media Investements Ltd.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή