Θερινό ωράριο ΕΛΤΑ στο τέλος… του καλοκαιριού

Θερινό ωράριο ΕΛΤΑ στο τέλος… του καλοκαιριού

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέστειλε το διευρυμένο ωράριο σε 40 ταχυδρομικά καταστήματα η διοίκηση των ΕΛΤΑ, στις αρχές Ιουνίου, εν μέσω θερινής περιόδου, οπότε και η ζήτηση για ταχυδρομικές υπηρεσίες αυξάνεται λόγω ενισχυμένης παρουσίας επισκεπτών στη χώρα. Αιτία, το μειωμένο προσωπικό. Μεταξύ όσων ανέστειλαν τη διευρυμένη λειτουργία, τα ταχυδρομεία που βρίσκονται στο Μουσείο της Ακρόπολης, στη Μητροπόλεως, αλλά και σε νησιά με έντονη τουριστική κίνηση.

Τα ΕΛΤΑ υποσχέθηκαν ότι θα τα ανοίξουν το «ταχύτερο δυνατό», το οποίο ήρθε προς τη λήξη της θερινής τουριστικής περιόδου, λίγες ημέρες πριν από το Δεκαπενταύγουστο, ενώ η επαναλειτουργία του διευρυμένου ωραρίου (απογεύματα και Σάββατα) αφορά μόλις 11 ταχυδρομικά καταστήματα. Πρόκειται για πέντε καταστήματα στον νομό Αττικής (πλατείας Κουμουνδούρου, Καλλιθέας, Αμαρουσίου στα Carrefour, Γλυφάδας, Νέα Ιωνίας), δύο στον νομό Θεσσαλονίκης (περιοχή Ντεπώ και Σταυρούπολη) και των καταστημάτων της Κέρκυρας, της Κοζάνης, του Βόλου και των Χανίων.

Το διευρυμένο ωράριο ίσχυε μέχρι τις αρχές Ιουνίου για 60 συνολικά καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα. Η απόφαση για αναστολή του ωραρίου έπληξε 25 καταστήματα στην Αττική και 15 στην περιφέρεια.

Στόχος των ΕΛΤΑ είναι σταδιακά να επανέλθουν σε καθεστώς διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας και τα υπόλοιπα καταστήματα. Ωστόσο, ακόμη και με τη σταδιακή πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, στην οποία προχωρά η διοίκηση της εταιρείας, δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί η επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων.  

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για διαφυγόντα έσοδα, από την αναστολή της απογευματινής λειτουργίας, που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ μηνιαίως μόνον από τα καταστήματα της Αττικής.

Αύξηση εσόδων

Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι η διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων είχε επιφέρει αύξηση εσόδων 20%, με το 35% των πελατών να εξυπηρετείται πέραν της πρωινής λειτουργίας.  

Αναλυτικά τα καταστήματα που σταμάτησαν τον Ιούνιο να εξυπηρετούν το κοινό τα απογεύματα και τα Σάββατα στην Αττική είναι: κεντρικό Αμαρουσίου, Αγίου Δημητρίου, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ακρόπολης, Αμπελοκήπων, Γλυκών Νερών, Γλυφάδας, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καλαμακίου, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Κορωπίου, Κουμουνδούρου, Κυψέλης, Μητροπόλεως, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Πατησίων, Περιστερίου, Χαλανδρίου και ακόμη ένα στο Μαρούσι που βρισκόταν εντός σούπερ μάρκετ και λειτουργούσε από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Πρακτικά, τα μοναδικά κεντρικά ταχυδρομικά καταστήματα των ΕΛΤΑ που διατήρησαν διευρυμένο ωράριο ήταν πέντε και αφορούν αυτά που βρίσκονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στο εμπορικό κέντρο The Mall, στο περίπτερο στην Ακρόπολη (προσφέρει υπηρεσίες ΕΛΤΑ αλλά όχι το σύνολό τους, καθώς δεν είναι κανονικό υποκατάστημα), της οδού Αιόλου 104 και του Συντάγματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή