Τάμα και προσκύνημα μαζί…

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να μην αφήσουμε αλειτούργητη τη Χάρη Της», έλεγε το μήνυμα, λακωνικό στην εντολή του. Επτά λέξεις και ο τίτλος: «Παναγιά μου θαλασσινή, κάνε το θαύμα σου» άλλες επτά, σύνολο 14, σημαδιακό γιατί ελήφθη στην «Κ» για δημοσίευση στις 14 Αυγούστου. Οσο για τον λόγο αποστολής του «ανεξερεύνητοι αι βουλαί του Κυρίου» πρόλαβε το μήνυμα τη στήλη γιατί δεν είναι δυνατόν στις δύσκολες διακοπές 2016 –για πολλές οικογένειες, για ανέργους και για μοναχικούς συνταξιούχους ακατόρθωτες– να μην προστρέξουμε, άτομα και σύνολον, προσκυνητές στη Μεγαλόχαρη της Τήνου. Μπροστά στη θαυματουργή εικόνα της Ευαγγελίστριας σε μια θρησκευτική εορτή, όπως αυτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, με συμβολική ιστορική σημασία, λόγω «ΕΛΛΗΣ» 1940, είναι προσευχή και τάμα μαζί, να ζητήσουμε τη βοήθειά της.

Για τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει τα προβλήματα που συσσωρεύθηκαν από πολιτικές δικές μας και ξένες, από σωρεία σφαλμάτων διαχρονικών. Οταν δεν υπάρχει λύση στον πόνο, στην ασθένεια, στην απελπισία, να φροντίσει την οικογένειά του λόγω οικονομικών δυσκολιών, ο καθένας και πολλοί μαζί, μόνη ελπίδα το τάμα, το άναμμα του καντηλιού, το προσκύνημα ψυχής και σώματος στα σκαλοπάτια της εκκλησιάς ώς επάνω, ώς μπροστά στην Εικόνα Της, γονατιστοί, «κάνε το θάμα σου, Παναγιά μου, όπως Εσύ μόνο μπορείς». Από αλλού δεν περιμένει ο προσκυνητής…

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή