Πώς έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας Σακκάς – Σεϊσίδης

Πώς έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας Σακκάς – Σεϊσίδης

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνωστες πτυχές της υπόθεσης σύλληψης Σακκά – Σεϊσίδη, την περασμένη Πέμπτη στη Σπάρτη, φωτίζουν καταθέσεις μαρτύρων, οι εκθέσεις έρευνας – κατάσχεσης που συνέταξε η Αντιτρομοκρατική και άλλα έγγραφα που συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία και τέθηκαν υπόψη της «Κ».

Οι –μέχρι πριν από μία εβδομάδα– δύο καταζητούμενοι αναμένεται να δικαστούν στις 17 Αυγούστου στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Κρατούνται στις φυλακές Δομοκού και Μαλανδρίνου, ενώ την Τετάρτη η Εισαγγελία Εφετών διέταξε τη μεταγωγή τους στον Κορυδαλλό, τουλάχιστον μέχρι τη δίκη τους την προσεχή Τετάρτη.

Ο 32χρονος Κώστας Σακκάς που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 16 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και ο 35χρονος Μάριος Σεϊσίδης, που κατεζητείτο από το 2006 για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος, συνελήφθησαν αιφνιδιαστικά από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης ύστερα από καταδίωξή τους στον περιφερειακό δρόμο Σπάρτης – Γυθείου.

Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι ο ένας από τους αστυνομικούς που μετείχε στην καταδίωξη πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό (οι συνήγοροι μιλούν για «ευθείες βολές» κατά των εντολέων τους), ενώ στην αφετηρία των ΚΤΕΛ Λακωνίας, όπου κατέφυγαν τρέχοντας οι δύο, βρέθηκαν και περισυνελέγησαν δύο κάλυκες.

Ο ένας από τους αστυνομικούς κατέθεσε ότι έκανε χρήση του όπλου του πιστεύοντας ότι κάποιος από τους Σακκά – Σεϊσίδη ήταν οπλισμένος. Επικαλείται μάλιστα ότι ο ένας από τους καταδιωκόμενους κρατούσε σκουρόχρωμο αντικείμενο που παρέπεμπε σε όπλο.

Αντίστοιχα, συνάδελφός του αποκάλυψε ότι αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διέκοψε το ανθρωποκυνηγητό και έστησε «καρτέρι» στο αυτοκίνητο που είχαν εγκαταλείψει καταδιωκόμενοι οι δύο φυγόποινοι, εκτιμώντας ότι στην πορεία της καταδίωξης θα επέστρεφαν για να επιβιβαστούν σε αυτό.

Το ασημί Golf είχε κλαπεί τον Ιούνιο από το Παλαιό Φάληρο. Είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε άλλο, ιδίου τύπου και χρώματος, αυτοκίνητο για το οποίο δεν είχε δηλωθεί κλοπή. Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ανήκε σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και εχρησιμοποιείτο από τον ιδιοκτήτη της που ζει μόνιμα στο Παλαιό Φάληρο. Τον Ιούνιο είχε δηλώσει κλοπή στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Από την έκθεση κατάσχεσης που συνέταξε η Αντιτρομοκρατική προκύπτει ότι στο κλεμμένο Ι.Χ. υπήρχαν κυρίως είδη θαλάσσης και camping (μαγιό, σκηνές, sleeping bags), στοιχείο που κατατείνει στο συμπέρασμα ότι οι δύο πήγαιναν διακοπές σε κάποια από τις δεκάδες παραλίες της Νότιας Πελοποννήσου.

Ορισμένα αντικείμενα ωστόσο που φαινομενικά δεν παρουσιάζουν αστυνομικό ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών και αποδείξεις πληρωμής που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, αξιολογούνται από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς ενδέχεται να «μαρτυρούν» τις κινήσεις των Σακκά και Σεϊσίδη πριν από την ημέρα της σύλληψή τους.

Πληροφορίες για τις κινήσεις και το δίκτυο επαφών – υποστήριξης των δύο ανδρών θα προκύψουν και από την άρση απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν και τα οποία κατέσχεσαν οι αστυνομικοί.

Οι δύο αστυνομικές ταυτότητες που είχαν μαζί τους οι Σακκάς – Σεϊσίδης περιγράφονται από την Αντιτρομοκρατική ως «καταφανώς πλαστές». Είχαν τυπωθεί και πλαστικοποιηθεί πρόχειρα με στοιχεία άλλων ατόμων που στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και εξετάστηκαν από την αστυνομία.

Προέκυψε ότι δεν είχαν δηλώσει απώλεια ή κλοπή των ταυτοτήτων τους, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο εάν οι δύο έκαναν χρήση των δύο πλαστών εγγράφων σε κάποια συναλλαγή τους ή όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή