Η ώρα του Λευτέρη Πετρούνια

Η ώρα του Λευτέρη Πετρούνια

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλα ή τίποτα. Με αυτή τη λογική ο Λευτέρης Πετρούνιας θα ανεβεί, αύριο (20.00), στο πόντιουμ, στην Ολυμπιακή Αρένα του Ρίο. Με αυτή τη λογική έχει πορευτεί μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Από τότε που, παιδάκι ακόμη, άκουσε να λένε ότι δεν θα γίνει ποτέ καλός αθλητής μέχρι την ημέρα που αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής έμαθε να μη συμβιβάζεται με… μεσαίες καταστάσεις. Το παρκούρ, με το οποίο ασχολήθηκε το διάστημα που έμεινε μακριά από την ενόργανη, τον έμαθε να μην λογαριάζει τα εμπόδια και όταν επέστρεψε στη γυμναστική χρειάστηκε να ξεπεράσει πολλά…

Ο Μανιάτης πρωταθλητής θα γίνει ο τέταρτος Ελληνας που θα αγωνιστεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγών. Προηγήθηκαν οι Ιωάννης Μελισσανίδης, Δημοσθένης Ταμπάκος και Βασίλης Τσολακίδης. Την ώρα που ο προπονητής του, ο Δημήτρης Ράφτης, θα τον σηκώσει για να ανεβεί στους κρίκους θα του πει στο αυτί: «Δείξε σε όλους ότι είσαι ο καλύτερος». Και αυτό το μήνυμα έστειλε ο έμπειρος προπονητής, μία ημέρα πριν από τον αγώνα. «Ο Λευτέρης είναι ο καλύτερος από όλους. Για εμένα επιτυχία θα είναι μόνο το χρυσό μετάλλιο. Περιμένω να το κερδίσει».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Λευτέρης Πετρούνιας βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. «Είμαι πολύ καλά. Ποτέ δεν ένιωθα καλύτερα από αγωνιστικής πλευράς. Περιμένω αυτό να βγει και στον αγώνα», έχει πει ο αθλητής στην «Κ». Από τη συλλογή του το μόνο μετάλλιο που λείπει είναι το ολυμπιακό. Εμπόδιο σε αυτόν τον στόχο θα προσπαθήσουν να αποτελέσουν οι δύο Κινέζοι Γιανγκ Λιου και Χάο Γιόου και ο Βραζιλιάνος κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, Αρτούρ Ζανέτι. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, όμως, έχει μάθει να νικάει όλα τα εμπόδια.

Η οκτάδα του τελικού των κρίκων, κατά σειρά πρόκρισης (σε παρένθεση ο συντελεστής δυσκολίας στον προκριματικό):

1. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15,900 β. (6,90)

2. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,833 β. (6,80)

3. Χάο Γιόου (Κίνα) 15,800 β. (7,00)

4. Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15,633 β. (6,80)

5. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15,533 β. (6,70)

6. Ντένις Χούσενς (Βέλγιο) 15,366 β. (6,60)

7. Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 15,308 β. (6,80)

8. Ντάνι Πινιέιρο Ροντρίγκες (Γαλλία) 15,266 β. (6,90)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή