Νεκρός πυροσβέστης στη Βοιωτία – Φωτιά στα Καλύβια

Νεκρός πυροσβέστης στη Βοιωτία – Φωτιά στα Καλύβια

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στα Καλύβια Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια στο λόφο Όλυμπος πάνω από το ΚΤΕΟ Καλυβίων. Η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από κάποιον άντρα που έκανε εργασίες σε μελισσοκομείο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και για τον λόγο αυτό έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να τη θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο, καθώς βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Νεκρός εν ώρα καθήκοντος πυροσβέστης στη Βοιωτία

Νεκρός εν ώρα καθήκοντος έπεσε ο πυροσβέστης πενταετούς θητείας Ευάγγελος Πάνου, ηλικίας 43 ετών, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της πυροσβεστικής σε πυρκαγιά στο Παρόρι της Βοιωτίας, που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι.

Σύμφωνα με αναφορές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αλλά αναμένεται και η ιατροδικαστική έκθεση.

Συνάδελφοί του δήλωσαν ότι ο άνδρας αισθάνθηκε άσχημα και λιποθύμησε. Κατόπιν του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς αποτέλεσμα.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Συλλυπητήρια Κ. Μπακογιάννη και ΝΔ

Ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης εξέδωσε επιστολή με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές. Άνθρωποι που με ελάχιστα μέσα δίνουν τα πάντα για την ασφάλεια των υπολοίπων. Τους ευχαριστούμε», ανέφερε η ανακοίνωση του περιφερειάρχη.

Λίγο αργότερα συλλυπητήρια επιστολή εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου. Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί ένα ακόμη στέλεχός του που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, καθώς και στο σύνολο του  Πυροσβεστικού Σώματος», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή