Προχωράει η διαδικασία έναρξης λειτουργίας των Κέντρων Ενημέρωσης για τα «κόκκινα δάνεια»

Προχωράει η διαδικασία έναρξης λειτουργίας των Κέντρων Ενημέρωσης για τα «κόκκινα δάνεια»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020» εντάχθηκε, σύμφωνα με απόφαση του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Γιώργου Ιωαννίδη, η πράξη «Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στο υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τoυρισμού για την οργάνωση και έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Ενημέρωσης Δανειοληπτών».

Αντικείμενο του έργου, για τις περιφέρειες όλης της χώρας, αποτελεί η υποστήριξη του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» μέσω της παροχής υπηρεσιών για τη δημιουργία του προτύπου οργάνωσης και λειτουργίας των Κέντρων Ενημέρωσης Δανειοληπτών (ΚΕΔ) ως περιφερειακές υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ).

Ενδεικτικά θα παρασχεθούν τα εξής:

– η δημιουργία πρότυπων διαδικασιών λειτουργίας της ΕΙΔΧ και των ΚΕΔ,

– η ανάπτυξη και λειτουργία δικτυακής πύλης, μέσω της οποίας θα επιδιώκεται η συνεργασία με τη διοίκηση και η αλληλεπίδραση με τους πολίτες, και θα εξυπηρετείται η εξωστρεφής διάσταση του χαρακτήρα της ΕΓΔΙΧ,

– το προτεινόμενο λειτουργικό και οργανωτικό μοντέλο των ΚΕΔ,

– η εκπόνηση σχεδίου δράσης (action plan) για τη συγκρότηση και θέση σε λειτουργία των ΚΕΔ.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης

Το σχέδιο δράσης για τη συγκρότηση και θέση σε λειτουργία των ΚΕΔ, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύεται σήμερα στο Διαύγεια, προβλέπει σε πρώτη φάση ότι αυτό θα είναι έτοιμο σε 3 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το επιχειρησιακό μοντέλο λειτουργίας των ΚΕΔ πρέπει να καταρτιστεί 3 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ οι υπηρεσίες ανάπτυξης δικτυακού ιστοχώρου ΕΓΔΙΧ θα πρέπει να ετοιμαστούν σε 5 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, όπως επίσης και οι υπηρεσίες ανάπτυξης web εφαρμογής και προδιαγραφών πληροφοριακού συστήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή