32 και 33 μήνες σε Σεϊσίδη και Σακκά

32 και 33 μήνες σε Σεϊσίδη και Σακκά

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, που κράτησε σχεδόν 12 ώρες, οι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης κρίθηκαν χθες το βράδυ ένοχοι από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της Αρχής, πλαστογραφίας ταυτοτήτων και πινακίδας κυκλοφορίας και κλοπή Ι.Χ. Τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 33 και 32 μηνών αντίστοιχα, στις οποίες οι συνήγοροί τους πρόκειται να ασκήσουν έφεση.

Και οι δύο οδηγήθηκαν εκ νέου στη φυλακή όχι λόγω των συγκεκριμένων ποινών, που έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, αλλά εξαιτίας άλλων υποθέσεων που εκκρεμούσαν. Ο Μάριος Σεϊσίδης κατεζητείτο από το 2006 για ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος της Αθήνας. Ο Κώστας Σακκάς, που είχε εξαφανιστεί το 2014, πρωτόδικα έχει καταδικαστεί ερήμην σε φυλάκιση 16 ετών, βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου. Ο ίδιος αρνείται ότι συμμετείχε στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο 32χρονος Σακκάς και ο 35χρονος Σεϊσίδης συνελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, ύστερα από καταδίωξή τους στον περιφερειακό δρόμο Σπάρτης- Γυθείου. Επέβαιναν σε ένα ασημί Golf που είχε κλαπεί τον Ιούνιο από το Παλαιό Φάληρο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Μαζί τους είχαν πλαστές αστυνομικές ταυτότητες. Επρόκειτο να δικαστούν στις 8 Αυγούστου, όμως τότε η δίκη τους αναβλήθηκε για χθες, λόγω της απουσίας τριών αστυνομικών, μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Σεϊσίδη, ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, χαρακτήρισε την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου «άδικη», «βεβιασμένη» και «αυστηρή» και πρόσθεσε ότι δεν «έγιναν σεβαστά τα υπερασπιστικά δικαιώματα» των κατηγορουμένων. «Δεν μας είχε δοθεί η δυνατότητα να τους συναντήσουμε πριν από τη δίκη, παρά μόνο την προηγούμενη ημέρα», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή