Ανακοίνωση θέσεων σε παιδικούς σταθμούς

Ανακοίνωση θέσεων σε παιδικούς σταθμούς

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκαν χθες από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) οι προσωρινοί πίνακες των δικαιούχων 81.000 θέσεων δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και σε αντίστοιχα κέντρα για άτομα με ειδικές ανάγκες, για το έτος 2016-17. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα από χθες σε ειδική εφαρμογή στις ιστοσελίδες eetaa.gr και paidikoi.eetaa.gr, αν και για αρκετές ώρες οι ιστοσελίδες «έπεσαν» και η πρόσβαση ήταν δυνατή από το απόγευμα και μετά. Ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να έχει πρόσβαση εισάγοντας στην εφαρμογή τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που αναγράφονται στην αίτηση συμμετοχής που υπέβαλε. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», το οποίο χρηματοδοτείται από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ενστάσεις θα μπορούν να κατατεθούν από τους γονείς από τις 18 έως τις 22 Αυγούστου είτε μέσω fax στα κατά τόπους γραφεία της ΕΕΤΑΑ, είτε μέσω e-mail με σκαναρισμένα τα απαιτούμενα έγγραφα. Η ΕΕΤΑΑ διευκρινίζει πως θα ληφθούν υπόψη μόνο όσες ενστάσεις έχουν παραληφθεί και πρωτοκολληθεί μέχρι τις 22/8/2016 και ώρα 14.00. Οι πίνακες με τα τελικά αποτελέσματα των δικαιούχων, ανά περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα, θα δημοσιευθούν στις 24 Αυγούστου στο eetaa.gr και paidikoi.eetaa.gr

Καινοτομία του φετινού προγράμματος είναι πως ο κάθε δικαιούχος εφοδιάζεται με voucher που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο ποσό και με το οποίο μπορεί να επιλέξει τον βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό (από όσους έχουν πιστοποιηθεί για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα), που θα φιλοξενήσει το ένα ή περισσότερα παιδιά του. Οι σταθμοί μπορεί να είναι δημοτικοί ή ιδιωτικοί. Πέρυσι διατέθηκε για το πρόγραμμα το ποσό των 175 εκατ. ευρώ, το οποίο υπολογίζεται πως θα εξασφαλισθεί και φέτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή