Προσλήψεις στην Υγεία για νοσοκομεία, ΜΕΘ

Προσλήψεις στην Υγεία για νοσοκομεία, ΜΕΘ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως τις 31 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι υποψήφιοι που θα προσληφθούν μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την αντιμετώπιση των αναγκών του προσφυγικού. Πρόκειται για περίπου 850 θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού 8μηνης διάρκειας για τις οποίες έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους και συγκεκριμένα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος AMIF.

Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία είναι η υποβολή της λίστας κατανομής από το υπουργείο Υγείας στο ΑΣΕΠ περίπου 1.660 θέσεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Πρόκειται για νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα προσληφθεί από κυλιόμενους πίνακες του ΑΣΕΠ. Οι σχετικές προσλήψεις θα δρομολογηθούν εντός του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καλυφθούν έως το τέλος τα κενά σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας. Επιπροσθέτως, έχει εγκριθεί με πράξη υπουργικού συμβουλίου η προκήρυξη 1.200 νέων θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για τις οποίες το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τις υγειονομικές περιφέρειες και τους εποπτευόμενους φορείς, ολοκληρώνει την κατανομή ώστε ο τελικός πίνακας να σταλεί στο ΑΣΕΠ. Οι θέσεις αυτές αφορούν κυρίως την ενίσχυση των νοσοκομείων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αντιμετώπιση των τεράστιων ελλείψεων αλλά και την ικανοποίηση αιτημάτων μετάταξης εργαζομένων.

Οσον αφορά τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία 52 γιατροί και 195 νοσηλευτές/τριες. Απομένει η ανάληψη υπηρεσίας 10 γιατρών και 9 νοσηλευτών/τριών από τους πίνακες επιτυχόντων. Η προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ αφορούσε 100 θέσεις γιατρών και 400 θέσεις νοσηλευτών και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας οι θέσεις που δεν καλύφθηκαν (38 γιατρών και 196 νοσηλευτών) θα επαναπροκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να ενδυναμωθούν οι λειτουργούσες ΜΕΘ αλλά και να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες Εντατικής σε όλη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή