Με τη φωνή του Αδάμ Τσαρούχη στο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με τη φωνή του Αδάμ Τσαρούχη στο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάσπαρτες εμπειρίες στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα προσφέρει, σήμερα Πέμπτη, η πανσέληνος του Αυγούστου. Για όσους επιλέξουν μία από τις εκδηλώσεις στην καρδιά της πρωτεύουσας, ας σημειώσουν πως στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στην οδό Πατησίων, θα δοθεί μια ιδιαίτερη συναυλία με ελεύθερη είσοδο. Ο χώρος από μόνος του είναι ιδανικός. Με ανακαινισμένο τον κήπο του αιθρίου, με ολόγυρα τα έργα από την έκθεση του εμπνευσμένου εικαστικού Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου και με θραύσματα αρχαίας τέχνης περιμετρικά, το περιβάλλον καλεί για μουσική απόλαυση. Ο Αδάμ Τσαρούχης, που είναι ο προσκεκλημένος καλλιτέχνης, έχει ξεχωρίσει για τη συνεπή πορεία του στο τραγούδι, το ήθος και την αισθητική του. Και απόψε, από τις 10 και μετά, μαζί με τους εξαίρετους μουσικούς και συνεργάτες του, τον Μάριο Καζά στο πιάνο και τον Δημήτρη Πράπα στην τρομπέτα, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με ακούσματα κυρίως μεγάλων Ελλήνων συνθετών, αλλά και από μια ευρεία αισθητική παλέτα ποιοτικής μουσικής, που ο Αδάμ Τσαρούχης, με σπουδές στο θέατρο και τη μουσική, υπηρετεί με ελληνικό και αγγλικό στίχο. Τα δικά του τραγούδια έχουν ανανεώσει αυτό που παλιά θα λέγαμε ελληνικό ελαφρό τραγούδι και που σήμερα θα αποκαλούσαμε ενδεχομένως light jazz, σόουλ και ποπ, ένα μείγμα που ο Αδάμ Τσαρούχης το ξέρει, το αγαπά και το υπηρετεί. Του ταιριάζει σε όλη την αισθητική του φόρμα.

Ο Αδάμ Τσαρούχης ανήκει σε μια νέα γενιά Ελλήνων ερμηνευτών, τραγουδοποιών και περφόρμερ, που έχουν ανανεώσει σε μεγάλο βαθμό τα ακούσματα και τις επιρροές. Υπάρχει στη χώρα μας ένα σοβαρό θέμα μουσικής βαρβαρότητας και δυστυχώς πολλά νέα παιδιά εκτίθενται σε ακούσματα που κάθε άλλο παρά μουσική είναι. Γι’ αυτό φρέσκες παρουσίες σαν του Αδάμ Τσαρούχη είναι ένα αντίβαρο μουσικής πρότασης και αισθητικής. Η καταξίωσή του, καθώς ανοίγει τώρα και ο χώρος του αιθρίου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, είναι μια αναμενόμενη εξέλιξη της σκληρής δουλειάς και των πολλών, ποιοτικών live (όπως στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου), με αυτοσεβασμό και με σεβασμό στο κοινό.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή