Σφοδρή επίθεση Πατούλη σε Δούρου για τα σκουπίδια

Σφοδρή επίθεση Πατούλη σε Δούρου για τα σκουπίδια

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια οξύτατη ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, στρέφεται κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και καταγγέλλει προσπάθεια παράκαμψης των δήμων στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο κ. Πατούλης θέτει το ερώτημα: «Ποιο είναι το σχέδιο της κυρίας Δούρου; Η συγκέντρωση των μεγάλων έργων για τα απορρίμματα στην Περιφέρεια και η “λάντζα”, μαζί με τον “λογαριασμό”, στους δήμους και τους δημότες μας;». Την αντιπαράθεση έχει πυροδοτήσει «πρόσφατη απόφαση που αφορά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΕΔΣΝΑ στην Περιφέρεια».

Ο κ. Πατούλης τονίζει πως «τα όσα έγιναν στον ΕΔΣΝΑ επιβεβαιώνουν τη βασική ανάγκη που έχει υπογραμμίσει σε πολλές περιπτώσεις η ΚΕΔΕ. Την ανάγκη να απεγκλωβιστεί πλήρως η διαχείριση των απορριμμάτων από τα γρανάζια της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και να αφεθεί στους δήμους, που σηκώνουν το βάρος και το κόστος της καθημερινής διαχείρισης και δεν μπορούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με ζητήματα για τα οποία δεν φέρουν ευθύνη». Και γι’ αυτό σημειώνει πως «με διάλογο και συνεννόηση θα δώσουμε λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής», υπογραμμίζοντας με νόημα πως «κανένας, ούτε η κυρία Δούρου, δεν είναι πάνω από τους πολίτες του Λεκανοπεδίου».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει πως «είναι δικαιολογημένη η οργή των δημάρχων και γίνεται ακόμη πιο δικαιολογημένη όταν λαμβάνονται αποφάσεις σαν αυτή της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ. Η οποία αποφάσισε να μεταφέρει στην Περιφέρεια Αττικής ξαφνικά και εν κρυπτώ, στα μέσα του Αυγούστου, χωρίς καμία διαβούλευση με τους δήμους, τις αρμοδιότητες επικαιροποίησης, θεώρησης και έγκρισης των μελετών τριών μεγάλων έργων διαχείρισης απορριμμάτων». Και χαρακτηρίζει την εν λόγω απόφαση στα όρια της νομιμότητας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου ερωτά την περιφερειάρχη: «Ο νέος σχεδιασμός τι εκπλήξεις κρύβει για τους κατοίκους της Αττικής; Τελικά, θα γίνουν οι εγκαταστάσεις στην Κερατέα και το Γραμματικό; Τι θα γίνει με τη Φυλή;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή