Ακολουθώντας τα βήματα του Μιμίκου και της Μαίρης στην Πλάκα

Ακολουθώντας τα βήματα του Μιμίκου και της Μαίρης στην Πλάκα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Πλάκα το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης προσελκύει επίσης το ενδιαφέρον των Αθηναίων με τις δράσεις που διοργανώνει στις γειτονιές, όπως ο περίπατος «Δειλινό στην Πλάκα» – ο επόμενος έχει προγραμματιστεί για τις 25 Αυγούστου (7.30 μ.μ.). Το μουσείο είναι καινούργιο (πρόεδρος η δρ Ευαγγελία Κανταρτζή), όμως έχει κερδίσει το στοίχημα. «Οι περίπατοι έχουν μεγάλη συμμετοχή», μας λέει ο οδηγός των διαδρομών, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Βασική διαδρομή είναι η οδός Τριπόδων. «Πρώτη μας στάση είναι στο μνημείο του Λυσικράτη, το οποίο συνδυάζει πολλές και διαφορετικές εποχές». Από την ιστορία του ως χορηγικό μνημείο, γνωστό και ως «Φανάρι του Διογένη», μέχρι τα χρόνια που το χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί από το Μοναστήρι των Καπουτσίνων, τα χρόνια του Λόρδου Βύρωνα στην περιοχή κ.ά. «Η διαδρομή φτάνει ψηλά στα Αναφιώτικα, που μοιάζουν με νησί στο κέντρο της πόλης, ξαφνιάζοντας τους περισσότερους. Τα γκρουπ αποτελούνται από 20 έως 30 άτομα, οι περισσότερες είναι γυναίκες αλλά και ζευγάρια όταν τους θέλγει το θέμα, όπως τώρα οι ερωτικές ιστορίες στην Πλάκα. Για μυθικούς αλλά και για πραγματικούς έρωτες. Από τον Αντώνιο και την Κλεοπάτρα και τον Περικλή με την Ασπασία, μέχρι τους έρωτες που σημάδεψαν την ελληνική ποίηση, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο».

Τα χρόνια του Παλαμά στην Πλάκα και τα «Γράμματα στη Ραχήλ», πού εμπνεύστηκε ο Σεφέρης το «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη» και ο Δροσίνης την «Ανθισμένη αμυγδαλιά», πού περπατούσαν «Ο Μιμίκος και η Μαίρη».

Πληροφορίες για τους περιπάτους στην Πλάκα: 210-32.50.341, [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή