Εμπλοκή βουλευτή της Χ.Α. σε ξυλοδαρμό

Εμπλοκή βουλευτή της Χ.Α. σε ξυλοδαρμό

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ξυλοδαρμό αστυνομικού εμπλέκεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, συγγενής του διαπληκτίστηκε με τον αστυνομικό για προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο. Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, συνοδευόμενος από τον συγγενή του και τουλάχιστον άλλους τρεις άντρες, εντόπισαν τον αστυνομικό σε καφενείο του χωριού Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας και του επιτέθηκαν με γκλοπ, σιδηρογροθιές και ξύλινα ρόπαλα.

Μάρτυρες του περιστατικού κάνουν λόγο για δύο αυτοκίνητα που σταμάτησαν έξω από το καφενείο και στα οποία επέβαιναν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με άλλους τέσσερις άντρες. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, χτύπησαν τον αστυνομικό τραυματίζοντας τον στον κεφάλι. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά και ο αδερφός του αστυνομικού που βρισκόταν στο καφενείο, καθώς και ένας φίλος τους. Χρειάστηκε η παρέμβαση των θαμώνων του καφενείου για να σταματήσει ο ξυλοδαρμός. Οπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, μετά το επεισόδιο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και η συνοδεία του έφυγαν βρίζοντας και απειλώντας.

Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και υπηρετεί στην Αθήνα, χρειάστηκε ράμματα στο κεφάλι μετά τον τραυματισμό του. Μέχρι το βράδυ δεν είχε σημειωθεί κάποια σύλληψη, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό. Ακόμη και εάν δεν κατατεθεί μήνυση για το περιστατικό, σύμφωνα με την αστυνομία, σχηματίζεται αυτεπάγγελτα δικογραφία για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και του νόμου περί όπλων.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, μια μαυροντυμένη ομάδα ανδρών, συνοδεία του Κώστα Μπαρμπαρούση, διέλυσε πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου. Ωστόσο, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου αθώωσε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής για εκείνη την έφοδο στη λαϊκή αγορά. Το βίντεο που έδειχνε τη δράση των χρυσαυγιτών την ημέρα εκείνη δεν προβλήθηκε ποτέ μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή