Τέλος στην επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Τέλος στην επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διέκοψαν αργά χθες το απόγευμα την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αφού ορίσθηκε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι. Την απόφαση αυτή έλαβαν σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν. Ετσι, τα λεωφορεία κυκλοφορούν κανονικά από σήμερα το πρωί.

Το υπουργείο Εργασίας, σε ρόλο διαμεσολαβητή, κάλεσε την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι τριμερή σύσκεψη στο γραφείο του γενικού γραμματέα, κ. Ανδρέα Νεφελούδη, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον ΟΑΣΘ, αλλά κυρίως το θέμα καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, με το υπουργείο να ζητεί από τη διοίκηση να καταθέσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των οφειλών στους υπαλλήλους. Στη σύσκεψη θα συμμετέχει η γ.γ. του υπουργείου Υποδομών κ. Θεοπίστη Πέρκα και εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ.

Πάντως, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης σημείωσε πως σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι θα πάνε κανονικά στα δικαστήρια και εκεί θα αποφασιστεί αν θα προχωρήσουν τελικά στις αγωγές, με τις οποίες είχαν αποφασίσει νωρίτερα χθες να απαντήσουν στη νομική κίνηση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, να καταθέσει αγωγή προκειμένου να κριθεί καταχρηστική η επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας που είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι από χθες.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΑΣΘ προσέφυγε χθες κατά της απόφασης των εργαζομένων για επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας. Η διοίκηση ζήτησε να κηρυχθεί καταχρηστική η σχετική απόφαση που έλαβαν οι 2.300 εργαζόμενοι την Παρασκευή, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών (6,3 εκατ. ευρώ). «Δεν πηγαίνουμε κόντρα στους εργαζομένους του Οργανισμού, αναγνωρίζουμε τα δίκια τους, γι’ αυτό και η αγωγή που καταθέσαμε αφορά στο να κηρυχθεί καταχρηστική, και όχι παράνομη, η επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας», ανέφερε σε δημοσιογράφους της πόλης ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Χρ. Στεφανίδης, επαναλαμβάνοντας ότι ο Οργανισμός δεν επιθυμεί να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο. «Δεν έχουμε πρόθεση να τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Αυτό που ζητάμε διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αλλά και οι φορείς στην πόλη, είναι ο διάλογος με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, ώστε να βρούμε τη χρυσή τομή» προσέθεσε.

Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, κίνησαν τη διαδικασία υποβολής αγωγών εις βάρος του ΟΑΣΘ, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους εντόκως, αλλά και την οφειλή της διοίκησης προς το σωματείο των εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή