Οικολόγοι Πράσινοι κατά του «δικού τους» υπουργού

Οικολόγοι Πράσινοι κατά του «δικού τους» υπουργού

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν ο στόχος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος ήταν να αφήσει ένα πιο «οικολογικό» στίγμα στον τρόπο που οργανώνεται το κυνήγι στη χώρα μας, το πιθανότερο είναι ότι, τουλάχιστον φέτος, δεν το πέτυχε. Η έκδοση της ρυθμιστικής απόφασης, που ορίζει ετησίως τους όρους κυνηγιού, έγινε δεκτή… με ικανοποίηση και ευχαριστίες από τις κυνηγετικές οργανώσεις, αλλά όχι και από τους Οικολόγους Πράσινους, τον χώρο από τον οποίο προέρχεται ο κ. Τσιρώνης.

Η φετινή ρυθμιστική για το κυνήγι υπεγράφη στις 10 Αυγούστου και έχει διάρκεια ενός έτους. Η απόφαση είναι η ίδια με την περυσινή με μικρές μόνο αλλαγές (λ.χ. αυξήθηκε κατά ένα θηρεύσιμο άτομο το κυνήγι του αγριογούρουνου, ενώ μειώθηκε κατά 10 ημέρες το κυνήγι της ασπρομέτωπης χήνας και απαγορεύθηκε το κυνήγι της πετροπέρδικας στο Εθνικό Πάρκο Χελμού Βουραϊκού).

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Kυνηγετική Συνομοσπονδία έσπευσε να πανηγυρίσει για την απόφαση. «Η επανάληψη της περυσινής ρυθμιστικής είναι νίκη των 200.000 κυνηγών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αποδίδοντάς την στη μεγάλη κινητοποίηση της συνομοσπονδίας, «στη στάση και τις ενέργειες των έξι πολιτικών κομμάτων» και ιδίως «των υπουργών και βουλευτών των κομμάτων της κυβέρνησης». Ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον κ. Τσιρώνη, τον οποίο προ διμήνου κατηγορούσε ότι υποστήριζε τους «αντικυνηγούς» (sic).

Αντίθετα, οι Οικολόγοι Πράσινοι ζήτησαν την επανεξέταση της ρυθμιστικής, υποστηρίζοντας ότι η έγκρισή της από το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών δεν βασίστηκε σε επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία.

«Δεν συζητήθηκαν ούτε λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις του συνόλου σχεδόν των φορέων που ασχολούνται με την προστασία και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στη χώρα μας, σύμφωνα με τις οποίες είναι απαραίτητες η αναθεώρηση των ημερομηνιών λήξης της κυνηγετικής περιόδου και η κατάργηση των κλιμακωτών ημερομηνιών για τα πουλιά, ως ελάχιστη πρόληψη για την προστασία των παρόμοιων ειδών που ζουν στον ίδιο βιότοπο», αναφέρει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή