Μαρτυρία στην «Κ»: «Εχω ακόμη τον ήχο της σύγκρουσης στα αυτιά μου»

Μαρτυρία στην «Κ»: «Εχω ακόμη τον ήχο της σύγκρουσης στα αυτιά μου»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχω ακόμη αυτό τον τρομερό ήχο στα αυτιά μου, τον ήχο της σύγκρουσης», λέει στην «Κ» αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος στην Αίγινα που κάλεσε στις 12.48 της 16ης Αυγούστου το Λιμεναρχείο του νησιού και ενημέρωσε για τη σύγκρουση του ταχύπλοου «Ντουέντε» με το τουριστικό σκάφος «Αντωνία».

«Οταν άκουσα το μπαμ, γύρισα το κεφάλι αμέσως και είδα το ταχύπλοο να περνάει πάνω από το σκάφος και να το τουμπάρει. Το τουριστικό βυθίστηκε αμέσως, σε δύο λεπτά, ενώ αυτομάτως το ταχύπλοο σταμάτησε, έμεινε ακυβέρνητο και φαινόταν να το παρασύρει το ρεύμα. Αργότερα, είδα ένα γκρίζο φουσκωτό στο πλάι του που άρχισε να το σέρνει», προσθέτει.

Ο αυτόπτης μάρτυρας έκανε μπάνιο στην Πέρδικα και, όπως λέει, οι φωνές των ναυαγών του τουριστικού σκάφους που καλούσαν σε βοήθεια έφταναν μέχρι την ακτή. Η πρώτη του ενστικτώδης αντίδραση ήταν να καλέσει το 100, αλλά από την αστυνομία του είπαν ότι δεν μπορούν να τον βοηθήσουν. Ακολούθως βρήκε το τηλέφωνο του Λιμεναρχείου Αίγινας και τους ειδοποίησε. Η κλήση του και τα στοιχεία του περιλαμβάνονται σε έκθεση του Λιμενικού ως η πρώτη ειδοποίηση από αυτόπτη μάρτυρα. Ωστόσο, κανείς δεν του ζήτησε αργότερα να καταθέσει σχετικά με το περιστατικό. «Τους είπα ότι ο κόσμος πεθαίνει», λέει ο μάρτυρας στην «Κ» για την κλήση του, ζητώντας να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του.

Μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά πρόκειται να αποφασίσει εντός της εβδομάδας για την προφυλάκιση του 77χρονου χειριστή του ταχυπλόου Θρασύβουλου Λυκουρέζου. Μέχρι τότε θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Χθες ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος. Εξερχόμενος από τα δικαστήρια Πειραιά, ανέφερε ότι ζήτησε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις κατά των επιβατών του ταχυπλόου αλλά και όσων έσπευσαν να αποβιβάσουν αυτούς και τον 77χρονο στην Αίγινα.

Σε δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής εκ μέρους των τριών αδερφών του καπετάνιου της λάνζτας Στέλιου Τρίμη προέβη χθες και η δικηγόρος Τατιάνα Τσιρακοπούλου. Ο καπετάνιος του σκάφους «Αντωνία» έχασε τις αισθήσεις του κατά τη σύγκρουση με το ταχύπλοο και πνίγηκε, σύμφωνα με την εξέταση του ιατροδικαστή.

Η κ. Τσιρακοπούλου ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα υποβληθεί αίτημα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για όλους τους φερόμενους ως επιβάτες του ταχυπλόου, καθώς και για εκείνους που τους βοήθησαν στην απομάκρυνση από τον τόπο του ναυαγίου. Θα ζητήσει ακόμη να ληφθεί υπόψη το τοπικό στίγμα από τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Τα αδέρφια του νεκρού καπετάνιου ζητούν μέσω της συνηγόρου τους να τους απαντηθεί εάν ο 77χρονος ήταν σε θέση τόσο από άποψη υγείας ή φυσικής κατάστασης να χειριστεί το ταχύπλοο ή είχε τη συνδρομή κάποιου άλλου, γιατί καθυστέρησε να φτάσει το Λιμεναρχείο Αίγινας στον τόπο του ναυαγίου, πού, πώς και πότε εμφανίστηκαν οι φερόμενοι ως συνεπιβάτες στο ταχύπλοο «Ντουέντε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή