Υπ. Υγείας: Κανένας λόγος ανησυχίας για επιδημία ελονοσίας

Υπ. Υγείας: Κανένας λόγος ανησυχίας για επιδημία ελονοσίας

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας για επιδημία ελονοσίας, διαβεβαιώνει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και επισημαίνει ότι « η διασπορά αναίτιας ανησυχίας και η δυσφήμηση της διεθνούς εικόνας της χώρας είναι ανεύθυνη ενέργεια».

Ο κ. Μπασκόζος στη συνέντευξή του ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα αποδεδειγμένο κρούσμα, που να έχει μεταδοθεί από πρόσφυγα και μετανάστη αυτή τη στιγμή», προσθέτοντας ότι η πολιτεία λαμβάνει μέτρα, παρακολουθεί την κατάσταση και με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν δεν υφίσταται κανένας λόγος αυξημένης ανησυχίας.

Όπως αναφέρει στη συνέντευξη, το πρόβλημα με την ελονοσία είναι όσο σοβαρό ήταν και πέρσι και τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ επισήμανε πως η πλειοψηφία των κρουσμάτων δεν έχει καμία σχέση με μετάδοση εντός της χώρας και με απειλές επιδημίας

Ο κ. Μπασκόζος, παράλληλα σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ τόνισε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα αποδεδειγμένο κρούσμα που να έχει μεταδοθεί από πρόσφυγα και μετανάστη αυτή τη στιγμή. Μπορεί να είναι από ξένους εργάτες , μπορεί να είναι από ταξιδιώτες. Επιβεβαιωμένο από πρόσφυγα και μετανάστη δεν υπάρχει κανένα και οι περιοχές από τις οποίες προέρχονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες -η μεγάλη τους πλειοψηφία- δεν είναι αυτές στις οποίες ενδημεί η ελονοσία.»

Τέλος, ο γ.γ. του Υπ. Υγείας δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αυξημένης ανησυχίας και συμβούλεψε τους πολίτες να προσέχουν να μην αφήνονται ακάλυπτοι στα κουνούπια.

«Οι κανόνες υγιεινής θα μπουν στη σελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ εάν θέλουν να ενημερωθούν από τους ειδικούς, διότι βγαίνουν οι ειδικοί και μιλούν . Πρέπει να φορούν μακρυμάνικα, ας βάζουν αυτά τα εντομοαπωθητικά, ας μην αφήνουν τον εαυτό τους ακάλυπτο στα κουνούπια . Προσέξτε δεν είναι όλα τα κουνούπια που κυκλοφορούν στη χώρα ανωφελείς κώνωπες, είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό. Κάνουμε εντομολογική παρατήρηση και αυτή τη στιγμή για να δούμε πού υπάρχουν εστίες για να έχουμε ειδική δράση. Είναι τόσες πολλές οι δράσεις που γίνονται, που δεν μπορώ να σας τις πω στα πλαίσια μιας σύντομης συνέντευξης. Είναι πολλές, ας είναι σίγουροι οι πολίτες, όλοι όσοι ζουν σε αυτοί τη χώρα ότι γίνεται το μέγιστο αυτό που μπορεί και πρέπει να γίνει.», τόνισε.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή