Πατούλης κατά Δούρου για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Αττικής

Πατούλης κατά Δούρου για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Αττικής

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ομόφωνη απόφαση που έλαβε στη σημερινή του συνεδρίαση του Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ζητά για την Αττική να διαχειρίζονται τα απορρίμματά της αποκλειστικά οι δήμοι της.

Παράλληλα η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, καταδίκασε ως απαράδεκτη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ (Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής) για τη λήψη της απόφασης μεταφοράς αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής από τον ΕΣΔΝΑ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, χαρακτήρισε «παγαπόντικο» τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η απόφαση, για την οποία είπε πως πρόκειται για «πολιτικό σκάνδαλο» και «τεράστιο πολιτικό ατόπημα» της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου: «Προκαλώ την κα Δούρου να μας πει με ποιο δικαίωμα αποφάσισε να διαχειριστεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που ανήκουν στους δήμους και πληρώνουν οι πολίτες της Αττικής, ξαφνικά και εν κρυπτώ, στα μέσα του Αυγούστου, χωρίς καμία διαβούλευση με τους δήμους» ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» και δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, επισήμανε ότι είναι πρωτοφανές να παίρνει η ΚΕΔΕ θέση αντίθετη με εκείνη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και προανήγγειλε ότι εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει για το θέμα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων.

Ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, κατηγόρησε τον κ. Πατούλη ότι υπονομεύει την ΚΕΔΕ με την στάση του, μετατρέποντας σε προσωπική «βεντέτα» την όποια πολιτική αντιπαράθεση με κυβερνητικά στελέχη ή άλλα θεσμικά πρόσωπα.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ελπίδα Παντελάκη, στηλίτευσε και εκείνη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στον ΕΔΣΝΑ και επισήμανε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφωνία, διότι και η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης είναι ίδια με εκείνη των προηγουμένων για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή