Επίθεση ΟΙΕΛΕ κατά σχολαρχών

Επίθεση ΟΙΕΛΕ κατά σχολαρχών

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση κατά του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων εξαπέλυσε η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ, ύστερα από την χθεσινή ανοιχτή επιστολή του Συνδέσμου προς εκπαιδευτικούς κατά της ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στα ιδιωτικά σχολεία.

Οπως λέει η ΟΙΕΛΕ, «οι κοινωνιολόγοι της εκπαίδευσης και οι ερευνητές των επιστημών της αγωγής συμφωνούν ότι ένα σχολείο λειτουργεί καλύτερα, όταν το εκπαιδευτικό του προσωπικό έχει σταθερές εργασιακές σχέσεις και ωριμάζει ως μια οργανική κοινότητα. Ποιοι διαφωνούν; Μα φυσικά, οι φωστήρες Ελληνες σχολάρχες που επιδιώκουν να ξεφορτώνονται με ευκολία τους παλιούς που στοιχίζουν ακριβά και να παίρνουν νέους, συχνά χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες, με χαμηλότατους μισθούς για να μπορούν να τους τρομοκρατούν.

Η πείρα των τελευταίων ετών έχει αποδείξει ότι σε πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία άνω των 10 – 15 ετών αποτελούν πλέον απειλούμενο είδος, καθώς οι σχολάρχες έχουν εξαπολύσει πογκρόμ εναντίον τους. Τι τους ενδιαφέρει; Αυτό που περιγράφουν στο κείμενό τους χαρακτηριστικά: “Οπου δημιουργείται εμπόδιο στην έξοδο, δημιουργείται εμπόδιο και στην είσοδο” (!)»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή