Χημικές τουαλέτες στην Αθήνα

Χημικές τουαλέτες στην Αθήνα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες στη λειτουργία της πόλης που έχουν προκύψει από την αύξηση του αριθμού των αστέγων, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων τοποθέτησε 25 χημικές τουαλέτες. Τα σημεία που επιλέχθηκαν για την εγκατάσταση είναι εκείνα όπου είχε παρατηρηθεί ότι υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως το πάρκινγκ του θεάτρου «Δόρα Στράτου», η πλατεία Ελενας Βενιζέλου, στη γωνία των οδών Σκοπετέα και Κόνιαρη, στην πλατεία Αγοράς, στην πλατεία Καραμάνου (Αθηνάς), στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην πλατεία Ομονοίας, στη γωνία των οδών Δώρου και Σατωβριάνδου, στη Σατωβριάνδου, έξω από το θέατρο Κοτοπούλη, στην πλατεία Λαυρίου, γωνία Πειραιώς και Σοφοκλέους, στην πλατεία Σάμου, στην πλατεία Τράιμπερ, γωνία Μαρασλή και Πατέρα και στην οδό Κλάδου.

Παράλληλα, με διευρυμένο ωράριο και μόνιμο προσωπικό εξυπηρέτησης λειτουργούν τον τελευταίο χρόνο 11 δημόσιες τουαλέτες του Δήμου Αθηναίων, πολλές εκ των οποίων παρέμεναν κλειστές για λόγους ασφαλείας επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για σημεία τα οποία, σύμφωνα με την εμπειρία, επιβαρύνονται ιδιαίτερα από διερχόμενους ή επισκέπτες της πόλης. Ακόμα, σε 14 σημεία στην πόλη λειτουργούν οι αυτόματες τουαλέτες (χωρίς προσωπικό) από τις 7 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και συγκεκριμένα σε Υψηλάντου και Μαρασλή (είσοδος Ευαγγελισμού), μετρό Φιξ – Συγγρού 49, Παναθηναϊκό Στάδιο (Ηρώδου Αττικού και Βασ. Κωνσταντίνου), μετρό Πανόρμου (Λαρίσης και Λ. Ριανκούρ), πλ. Φιλικής Εταιρείας (πλ. Κολωνακίου), Ζάππειο (είσοδος Εθνικού Κήπου), Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίνου), πλ. Κλαυθμώνος, Θησείο (Αποστόλου Παύλου και Επταχάλκου), μετρό Αμπελοκήπων (Λ. Αλεξάνδρας 97), πλ. Ειρήνης (Ευελπίδων), γήπεδο Ρουφ (εντός γηπέδου), πλ. Πέτρουλα (εντός γηπέδου μπάσκετ), πλ. Αργεντινής Δημοκρατίας (Λ. Αλεξάνδρας και Λασκάρεως).

Ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανδρέας Βαρελάς, τονίζει ότι «ο Δήμος Αθηναίων ζητεί τη συνεργασία των πολιτών, ώστε να διαφυλαχθεί η καθαριότητα των χώρων αυτών, που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της εύρυθμης λειτουργίας και ευπρέπειας της πόλης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή