ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επτά Τούρκοι πολίτες ζητούν άσυλο σε Ρόδο και Αλεξανδρούπολη

Επτά Τούρκοι πολίτες ζητούν άσυλο σε Ρόδο και Αλεξανδρούπολη

Επτά συνολικά Τούρκοι πολίτες έχουν καταφύγει στην Ελλάδα για να ζητήσουν, κατά τα φαινόμενα, πολιτικό άσυλο, σε Αλεξανδρούπολη και Ρόδο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ».

Στην Αλεξανδρούπολη μια τετραμελής οικογένεια (ένα ζευγάρι καθηγητών με δύο παιδιά), έφτασε στην περιοχή, πιθανότατα, με βάρκα από τον Εβρο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τα τέσσερα άτομα, μόνο ο άνδρας έχει στην κατοχή του διαβατήριο σε ισχύ, ενώ τα διαβατήρια της συζύγου και των δύο παιδιών τους έχουν λήξει. Κατά πληροφορίες, η οικογένεια αναμένεται να οδηγηθεί σε κέντρο φιλοξενίας.

Στην περίπτωση της Ρόδου, πρόκειται για τρεις επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια (πιθανότατα μέσω Λίνδου ή με φουσκωτό σκάφος). Εξ αυτών, μόνο ο ένας έχει διαβατήριο σε ισχύ.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα για παράνομη είσοδο στη χώρα και αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για χορήγηση ασύλου, καθώς εικάζεται ότι πρόκειται για υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.