ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα των καναλιών για πάγωμα του διαγωνισμού

ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα των καναλιών για πάγωμα του διαγωνισμού

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκαν  οι αιτήσεις για προσωρινό πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου προσέφυγαν ζητώντας προσωρινές διαταγές μετέχοντες στο διαγωνισμό.

Οι εννέα αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και εξετάστηκαν ενώπιον του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν έγιναν δεκτές και ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν εξέδωσε προσωρινή διαταγή για πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

Οι αιτήσεις αφορούσαν το προσωρινό πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας έως ότου εκδικαστούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήματα για λήψη ασφαλιστικών μέτρων που αφορούσαν ελλείψεις σε προϋποθέσεις ορισμένων μετεχόντων στο διαγωνισμό η άλλα θέματα νομιμότητας της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο Iδιος ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκος Σακελλαρίου εξέτασε τα αιτήματα για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, ( προσωρινού παγώματος της διαγωνιστικής διαδικασίας) έως ότου κριθούν μείζονα θέματα που έχουν τεθεί για τον επικείμενο διαγωνισμό με αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων, για τα οποία η εκδίκαςή τους προσδιορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει οριστεί να διεξαχθεί για την προσεχή Τρίτη.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των εταιρειών που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους ενώπιον του Προέδρου του Δικαστηρίου σε μια διαδικασία κλειστή – δεν επρόκειτο για δίκη- που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα.

Παράλληλα τις δικές τους θέσεις εξέφρασαν και οι νομικοί παραστάτες του δημοσίου που εκπροσώπησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Επικρατείας αλλά και τη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης καθώς παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ελ. Κρέτσος.

Συνολικά οι αιτήσεις που εξετάστηκαν για την χορήγηση προσωρινής διαταγής ήταν εννέα από επτά εταιρείες που έχουν προεπιλεγεί για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, οι οποίες και έχουν θέσει προς εκδίκαση θέματα που σχετίζονται είτε με τη διαγωνιστική διαδικασία και την προκήρυξη είτε με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι μετέχοντες σε αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη διαδικασία της ακρόασης εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ ήταν ακόμη ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κυρία Ουρανία Νικολαράκου.

Πάντως σχετικά με τα μείζονα θέματα που έχουν τεθεί για τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας από μετέχοντες σε αυτή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσεις δεν έχουν εκδοθεί ακόμα αν και η δίκη ενώπιον της Ολομέλειάς του έγινε στις αρχές Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή