«Εγκέφαλος» εκβιασμών 68χρονος στην Κρήτη

«Εγκέφαλος» εκβιασμών 68χρονος στην Κρήτη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΕΘΥΜΝΟ. Νέα υπόθεση εκβιασμών απασχολεί τις αστυνομικές αρχές της Κρήτης, με βασικό δράστη ένα 68χρονο Ρεθυμνιώτη.

Ο 68χρονος, πέρα από τις ζωοκλοπές στις οποίες φέρεται να είναι συνεργός με δύο συντοπίτες του, ηλικίας 29 και 30 ετών, ήταν εγκέφαλος σε απόπειρα εκβίασης μιας γυναίκας ηλικίας 34χρόνων και ενός άνδρα 38 χρόνων, από τους οποίους φέρεται να έχει αποσπάσει συνολικά το ποσό των 40.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψή τους, στην περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κοινό ποιμνιοστάσιο των τριών ανδρών.

Aρχικά, η σύλληψη του 68χρονου είχε γίνει μόνο για την υπόθεση των ζωοκλοπών, ωστόσο από την προανάκριση και συνεχή έρευνα προέκυψε ότι ο 68χρονος κατά το πρόσφατο παρελθόν ήταν εγκέφαλος σε υποθέσεις δύο εκβιασμών.

Συγκεκριμένα, προέκυψε η εμπλοκή του σε υπόθεση πρόκλησης φθορών σε επιχείρηση ιδιοκτησίας του 38χρονου με τη χρήση κυνηγετικού όπλου στις 6 Ιουλίου, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Καθώς, επίσης, και σε υπόθεση τηλεφωνικών μηνυμάτων, μέσω των οποίων απειλούσε τον 38χρονο για τη σωματική του ακεραιότητα και την πρόκληση φθορών στην επιχείρησή του, ζητώντας εκβιαστικά από αυτόν, την άμεση καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 15.000 ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις 5 έως τις 20 Ιουνίου, ο 68χρονος μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων απαίτησε και από 34χρονη Ρεθυμνιώτισσα, με την απειλή πρόκλησης σωματικής βλάβης, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τις εις βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή