Οδηγία Αρχών κατά μουσουλμάνων επισκεπτών στην Κίνα

Οδηγία Αρχών κατά μουσουλμάνων επισκεπτών στην Κίνα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Να μη δέχονται πελάτες από πέντε μουσουλμανικές χώρες διέταξε χθες η αστυνομία της κινεζικής μεγαλούπολης Γκουανγκζού πέντε φθηνά τοπικά ξενοδοχεία. Αγνοια για τη διαταγή αυτή ισχυρίσθηκε χθες το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Το ρεπορτάζ του Reuters, όμως, επιβεβαίωσε ότι τρία ξενοδοχεία του Γκουανγκζού, με τιμές δωματίων γύρω στα είκοσι ευρώ τη βραδιά, έλαβαν ειδοποιήσεις από την αστυνομία, που τους ζητεί να μην δέχονται πελάτες από Πακιστάν, Συρία, Ιράκ, Τουρκία και Αφγανιστάν.

Η αστυνομική διαταγή μοιάζει να αφορά μόνο τα φθηνά ξενοδοχεία της κινεζικής μεγαλούπολης.

Η εφημερίδα China Morning Post του Χονγκ Κονγκ ανέφερε χθες ότι η διαταγή προήλθε μάλλον από τα προσωρινά μέτρα ασφαλείας, τα οποία έχουν επιβληθεί με αφορμή τη διεξαγωγή αναπτυξιακού συνεδρίου στο Γκουανγκζού, αλλά και ενόψει της συνόδου κορυφής των κρατών του G20 την ερχόμενη εβδομάδα στην πόλη Χανγκζού.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Λου Κανγκ, δήλωσε χθες ότι δεν έχει ενημερωθεί για παρόμοια πρωτοβουλία της αστυνομίας του Γκουανγκζού. «Δεν έχω ακούσει ποτέ για τέτοια πολιτική στην Κίνα. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την Κίνα, η μόνιμη στάση μας είναι να ενθαρρύνουμε τις φιλικές επαφές μεταξύ Κινέζων και πολιτών άλλων χωρών και είμαστε πάντα πρόθυμοι να φιλοξενούμε πολίτες άλλων χωρών στα ξενοδοχεία μας», είπε ο κ. Λου.

Το Γκουανγκζού είναι η πρωτεύουσα της οικονομικά ακμάζουσας επαρχίας Γουανγκντόνγκ και διαθέτει μεγάλο αριθμό αλλοδαπών μόνιμων κατοίκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή